top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför träningsmatchen mot Täby FK!Försäsongen för FC Stockholm fortsätter och imorgon gästar Täby FK för ny träningsmatch. Avspark är kl. 11.30 på Kanalplan.


FC Stockholm har under försäsongen spelat fyra matcher och det har även blivit fyra segrar hittills. Senaste matchen spelades mot Vasalund IF där FC vann med 2-1 efter mål av Cameron Streete och William Jan. Även målet bakåt kom från en FC-spelare då en hemåtnick letade sig in i nätmaskorna, otagbart för målvakten Gustaf Nyberg.


Under veckan har fyra nya spelare presenterats och det rör sig om Anders Hellblom, Philip Rolke, Gideon Granström och Kalipha Jawla. Samtliga spelare är uttagningsbara och redo för spel i FC-tröjan. De två förstnämnda spelarna Hellblom och Rolke ha redan spelat matcher under försäsongen för FC.


Matchen livesänds i samarbete med Spiideo och hittas här: FC Stockholm - Täby FK

OBS: Matchen sänds utan kommentatorer.


Motståndarkollen

Täby FK är ett välbekant motstånd för FC som man mött fyra gånger de senaste två säsonger där FC gått obesegrade med tre vinster och ett oavgjort resultat.

Förra säsongen landade Täby FK 12:e plats i tabellen och undvek kvalplatsen efter vinst i sista matchen mot Bodens BK, som sedermera åkte ur serien. Under försäsongen 2024 har Täby FK varit starka i de två senaste matcherna när man vunnit med 4-0 mot Karlbergs BK och 3-0 mot Vasalund IF. Innan dess fick man se sig besegrade med hela 1-7 mot IF Brommapojkarna.


Resultat från senaste matcherna mellan FC Stockholm och Täby FK:

2023 (Ettan): FC - Täby 4-0

2023 (Ettan): Täby - FC 2-2 2022 (Ettan): FC - Täby 2-1

2022 (Ettan): Täby - FC 1-2


Spelaren Luka Dobrijevic inför matchen:

"Det ska bli roligt att möta Täby. Även fast det är försäsong så har de gjort fina prestationer så det kan bli en rolig match. Jag vill se ett FC som tar kommandot direkt från start. Vi ska spela vår offensiva fotboll som vi är duktiga på och fortsätta utveckla vår spelidé. Stundtals mot Vasalund tycker jag man kan se att det blir mindre bra när vi inte håller oss till de sakerna vi tränat på. Håller vi oss till spelidén hela tiden så kommer prestationen bli superbra."

MATCHINFO

FC Stockholm - Täby FK

Matchen spelas på Kanalplan. Gratis inträde.


Se matchen live här: FC Stockholm - Täby FK


Datum: 2 mars 2024

Tid: 11.30

Arena: Kanalplan

Vad: Träningsmatch


363 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page