top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför träningsmatchen mot Assyriska FF

Updated: Mar 9Imorgon väntar en träningsmatch mot nykomlingarna i Ettan, Assyriska FF. Matchen spelas på Södertälje Fotbollsarena och avspark är kl. 13.0.00.


Förra helgen åkte FC på årets första förlust under försäsongen när det blev en 1-2 förlust på Kanalplan mot Täby FK. Ett effektivare Täby vann och straffade FC med sina två snabba omställningarna som renderade i mål. Målskytt för FC blev Linus Mattsson som nickade in 1-1 i den 75:e minuten. Tre minuter senare återtog Täby ledningen igen.


Imorgon väntar en ny träningsmatch och senast FC var på Södertälje Fotbollsarena var för några veckor sedan när man mötte Nordic United och vann med 2-1.


Hemmalaget Assyriska har under sina tidigare träningsmatcher under försäsongen livesänt via minfotboll.svenskfotboll.se och vi har fått uppgifter om att ambitionen även är att göra det inför denna match och den visas här: Live: AFF - FC


Intressant kuriosa är att vår chefstränare Rikard Norling även varit tränare för Assyriska och det under 2010/2011 innan han köptes loss till Malmö FF där det sedermera blev SM-guld. Här finner du ett reportage inför matchen av Assyriskas redaktion inför imorgon där man haft en pratstund med herr Norling: "Sympatiske Norling tillbaka på bekant mark"


Motståndarkollen

Assyriska FF är inför 2024 nykomlingar i Ettan men är en klubb med historia då klubben under stora delar av 2000-talet huserat i Superettan och under 2005 spelade man i Allsvenskan.


Assyriska vann Division II Södra Svealand under 2023 med fyra poäng före tvåan IK Sleipner och säkrade därför avancemanget till Ettan.


Senast FC Stockholm och Assyriska möttes i tävlingssammanhang var under FC:s debutår 2019 i division II med Johan Mjällby vid rodret som huvudtränare.


Resultat från senaste matcherna lagen emellan:

2019 (Division II): Assyriska - FC 2-1

2019 (Division II): FC - Assyriska 1-2


Spelaren Gustav Nyberg inför matchen:

"Ska bli kul att återigen spela mot en seriekonkurrent och se hur vi ligger till gentemot varandra. Jag hoppas på en bra prestation där vi tydligt kan se att vi följer alla de principer som är en del av vår ”foundation”.Senast mot Täby tycker jag att vi kan ta med oss de fina sekvenserna i vårt offensiva spel i sista tredjedelen, men därmed också vad vi behöver göra annorlunda så det kan resultera fler mål."

MATCHINFO

Assyriska FF - FC Stockholm

Matchen spelas på Södertälje Fotbollsarena.


Datum: 9 mars 2024

Tid: 13.00

Arena: Södertälje Fotbollsarena

Vad: Träningsmatch


309 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page