top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Täby FK - FC Stockholm


Ikväll är det 08-derby mellan FC och Täby FK på Tibblevallen och avspark är kl. 19.30. Matchen livesänds på Ettan Play för den som inte kan se matchen på plats. Matchen kostar 99 kr och du behöver ha ett konto hos "MinFotboll".


Senaste FC-matchen mot Piteå på bortaplan spelades i torsdags och matchen förblev mållös och slutade 0-0. Nu väntar ett spännande och intressant derby mot Täby FK. En match där FC går för vinst för att klättra i tabellen. Vid vinst så klättrar FC upp till en femte plats i tabellen.


Motståndarkollen

Täby FK mötte FC redan under förra året i seriespelet av Ettan och där blev det vinst i båda mötena med identiska siffrorna 2-1. Jämna drabbningar där FC drog det längsta strået. Senast lagen möttes var i februari då en träningsmatch spelades där FC vann med 1-0 efter mål av Ekin Bulut.


För närvarande ligger Täby på en 6:e plats med 13 poäng i tabellen då man hittills har fyra vinster, en oavgjord och tre förluster. Vid vinst ikväll för Täby så klättrar de upp till en fjärde plats i tabellen.


Täbys senaste match spelades mot Sandvikens IF och slutade 1-1. Innan dess vann laget med 2-1 mot Sollentuna FK.

Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:

Vad är analysen kring senaste matchen mot Piteå?

- "På sistone har vi pratat litegrann om att vi vill fylla på med fler spelare i straffområdet, vilket vi tycker att vi gör på ett bra sätt mot Piteå. Tyvärr så gav det inte utdelning i form av mål den här gången, då Piteå försvarade boxen på ett bra sätt, men det kändes ändå som ett steg i rätt riktning på den punkten.


Sen tycker vi att vi slarvar litegrann med vissa passningar, med vårt restförsvar, och med markeringen på någon defensiv fast situation - vilket gör att Piteå också skapar ett par farliga chanser.


Sammantaget en jämn tillställning."


Ny match imorgon mot Täby FK, förväntningar på den matchen?

- "En match mellan två lag som vill spela boll bakifrån, och som vill upp och pressa sina motståndare. Det blir förhoppningsvis en fartfylld fotbollsmatch!"


FC har gått mållösa i 180 minuter, vad krävs för att bryta den sviten?

- "Det krävs en stor löpvilja, så att vi fortsätter få in många spelare i straffområdet och kan skapa målchanser. Fortsätter vi med det så är det bara en tidsfråga tills bollarna börjar trilla in, med tanke på kvaliteten vi har på våra offensiva spelare."


Vad krävs för att åka hem till Kungsholmen med tre poäng ikväll?

- "Vi behöver vara beredda att offra en tand för att göra ett mål eller blocka ett skott. Vi har så mycket kvalitet i vårt lag, så det är verkligen små detaljer som krävs för att målen och poängen ska börja trilla in med högre frekvens. Imorgon vinner vi - nu kör vi!"


MATCHTRUPPEN

Presenteras senare under matchdagen på sociala medier.


MATCHINFO

Täby FK - FC Stockholm


Matchens livesänds här och sändningen startar 19.30: Ettan Play


Datum: 23 maj 2023

Tid: 19:30

Arena: Tibblevallen

Vad: Seriematch Ettan Norra


94 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page