top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Sollentuna FK - FC Stockholm


Nästa seriematch står på agendan när FC ikväll spelar mot Sollentuna FK på Norrvikens IP och avspark är kl. 19.00. Matchen livesänds på Ettan Play för den som inte kan se matchen på plats. Matchen kostar 99 kr och du behöver ha ett konto hos "MinFotboll".


Seriepremiären blev en lyckad tillställning för FC då gästerna Sylvia från Norrköping besegrades med 2-0 efter mål av Trimi Makolli och Luka Dobrijevic. Segern innebar tre härliga poäng och även skönt att inleda med att hålla nollan. I premiären spelades åtta matcher och alla matcher hade utgången med en segrare, vilket gör att det i dagsläget är åtta lag som ligger på tre poäng där målskillnaden just nu avgör placeringarna, varav FC ligger på en fjärdeplats för tillfället.


Nu väntar en ny match och "derby" där motståndet är Sollentuna FK som FC nyligen mött under försäsongen. Denna gång är det tävlingsmatch och andra förutsättningar som kräver att FC fortsätter vara på tårna.


Motståndarkollen

Sollentuna FK landade under 2022 på en stark fjärdeplats när säsongen summerades. Inför detta år är det ett nytt Sollentuna med ny tränare och en del nya spelare efter Silly Season-fönstret där man tappat spelare som Oliver Stojanovic Fredin (Helsingborgs IF), Robin Sundgren (AFC Eskilstuna), Hampus Söderström (Skövde AIK), Gustav Lindgren (Degerfors IF) och William Jan (FC Stockholm). Fjolårets tränare Douglas Jacobsen har även han lämnat för nytt uppdrag hos GIF Sundsvall.


Senast FC mötte Sollentuna var för fyra veckor sedan i en träningsmatch slutade det 4-0 på Stadshagens IP.


Sollentuna förlorade sin seriepremiär mot Motala AIF med 0-1 på bortaplan efter sent mål av FC-bekante Kevin Ali som satte matchens enda mål.


Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:

Reflektioner efter premiären mot Sylvia?

- "Vi stod för en stabil insats i premiärmatchen, och känner att vi hade bra kontroll över matchbilden."


Viktigt att tänka på inför kvällens match? - "Sollentuna kommer förmodligen med stor revanschlust, efter ett sent baklängesmål och förlust i sin premiärmatch. Vi måste vara minst lika påslagna och noggranna som vi var förra veckan. Fullt fokus."


Vad vet vi om Sollentuna?

- "Vi känner att vi har ungefär så bra koll som man kan förvänta sig att ha såhär tidigt på säsongen, när det bara hunnit spelas en seriematch. Vi mötte dem på försäsongen, och har sett deras premiärmatch. Vi har såklart förberett oss för olika scenarion som vi tror att vi kan förvänta oss - men allra mest vikt lägger vi vid att spela vårt eget spel så bra som bara möjligt."


Känslan i truppen inför kommande match?

- "Känslan i truppen är fin. Vi älskar att spela fotboll och ser verkligen fram emot matchen."


Status i truppen?

- "Vi är fler i träning nu än vad vi var om man tittar ett par veckor tillbaka. Några spelare som vi haft skadade en tid är nu tillbaka i full träning. Det är såklart både kul och viktigt."


MATCHTRUPPEN

Presenteras senare under dagen.


MATCHINFO

Sollentuna FK - FC Stockholm


Matchens livesänds här och sändningen startar 19.00: Ettan Play


Datum: 6 april 2023

Tid: 19:00

Arena: Norrvikens IP

Vad: Seriematch Ettan Norra

117 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page