top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Sandvikens IF - FC Stockholm

Updated: Apr 22, 2023


Imorgon åker FC norrut för att ta sig an serieledarna Sandvikens IF. Matchen livesänds på Ettan Play för den som inte kan se matchen på plats. Matchen kostar 99 kr och du behöver ha ett konto hos "MinFotboll".


Senaste toppmötet och värdemätaren mot IF Karlstad gick inte som planerat där FC åkte på en snöplig förlust med 1-2. Trots att FC var det bättre lag, hade bollinnehavet och kontrollerade matchbilden större delar av fajten så var Karlstad effektivare och satte sina få lägen, vilket gjorde att det blev årets första förlust för FC. FC tog ledningen genom Ekin Bulut, fint serverade och framspelad av William Jan som pressade Karlstad och vann bollen högt. Därefter fortsätter FC att rada upp chanser, men tyvärr uteblir utökningen och istället kvitterar Karlstad till 1-1. Kort efter gästernas mål är FC nära att ta ledningen igen, men istället gör Karlstad 1-2 och vinner.


Ett revanschlystet FC åker därmed till Sandviken för ny match när omgång 4 av Ettan Norra ska spelas.


Motståndarkollen

Sandvikens IF är en anrik klubb som grundades 1918 och har bland meritlistan bland annat 21 säsonger i Allsvenskan. Senaste åren har dock klubben huserat i Ettan. Sandviken var ifjol topptippade och är det även i år. Under förra året ledde Sandviken tabellen efter våren och under hösten seglade Gefle IF förbi, vilket innebar kvalspel till Superettan för Sandviken mot Örgryte IS. Ett dubbelmöte där göteborgarna drog det längsta strået och behöll sin plats i Superettan. Inför detta år är det ett nytt Sandviken där det roterat många spelare både ut och in i spelartruppen. Förre FC-spelaren Jabir Abdihakim lämnade för Västerås SK, även kuggarna Naaem Mohahamed (Halmstad BK), Kofi Asare (Landskrona BOIS) och Danilo Al-Saed (Sandefjord) har lämnat inför denna säsong. Ersättare som klubben tagit in istället är spelare som Emil Enqvist från Östers IF, Mohamma Alsakhadi från Tvååkers IF, Felix Jacobsson från Jönköpings Södra och amerikanska spelaren Eric Mcwoods.


Senast FC mötte Sandviken på Jernvallen under fjolåret blev det en tråkig historia för FC då det blev förlust med 2-4. Första mötet på Kristinebergs IP vann FC med 2-1.

Sandviken har inlett säsongen på bästa möjliga sätt genom att vinna tre av tre matcher. Vilket gör att de för tillfället är serieledare med bättre målskillnad än nykomlingen Bodens BK.


Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:

Reflektioner efter matchen mot Karlstad?

- "Vi gör egentligen en relativt bra prestation i en match som tyvärr slutar med ett dåligt resultat.


Karlstad inleder matchen bra. Men efter ungefär 10 minuter tar vi över initiativet, och kontrollerar sedan matchbilden fram tills ungefär minut 80 (vi leder då med 1-0). Därefter forcerar Karlstad, och de lyckas tyvärr göra två drömmål och vända på steken. Vi skapar flera chanser att punktera matchen när vi leder med 1-0, och har även chans att göra 2-1 efter Karlstads kvittering, men lyckas inte trycka dit bollen. Istället är det Karlstad som får till ett sent avgörande."


Vilka lärdomar fick vi med oss inför nästa match?

- "Lärdomen är att vi behöver utnyttja när vi har ett övertag, och se till att göra mål på våra målchanser, för annars kan man bli straffade på ett ögonblick i den här serien."


Vad har du att säga om Sandvikens IF?

- "Sandviken är ett bra lag, det har de dels visat genom att inleda serien starkt, men också genom att prestera bra över flera år. Spelmässigt så spelade Karlstad (vår förra motståndare) med mycket kraft och fysik, och gick ofta rakt mot målet med långa raka bollar. Sandviken å andra sidan ser ut att vilja spela mer längs marken, och verkar använda sig lite mer av teknisk flärd för att ta sig till målchanser. Det blir en spännande utmaning att åka dit och försöka slå dem."


Vad krävs för att hämta hem tre poäng till Stockholm?

- "Förra matchen hade vi inte marginalerna med oss, men det krävs att vi fortsätter tro stenhårt på vårt sätt att spela - på vår spelidé. Denna serien är jämn, men når vi bara upp till vår nivå (och sätter ännu fler av våra målchanser) så backar vi oss själva att slå vilket lag som helst i den här serien."


Status i truppen inför fajten?

- "Vi är rejält revanschlystna. Vi har dessutom fått tillbaka ett gäng spelare från diverse skador, så det är hård konkurrens om startplatser & speltid nu. Så statusen i truppen är bra, vi är taggade & redo!"


MATCHTRUPPEN

Presenteras senare under dagen.


MATCHINFO

Sandvikens IF - FC Stockholm


Matchens livesänds här och sändningen startar 16.00: Ettan Play


Datum: 22 april 2023

Tid: 16:00

Arena: Jernvallen

Vad: Seriematch Ettan Norra


Busspartner: Bergkvarabuss

Matpartner: Nollettan

136 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page