top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Nordic United - FC Stockholm


Bortamatch på Södertälje Arena mot topplaget Nordic United väntar under morgondagen. Avspark är kl. 16.00 på Södertälje Arena och matchen livesänds på Ettan Play.


FC vann sin senaste match på Kanalplan med övertygande och stabila 4-0 mot Täby FK. Målskyttar för FC blev debuterande Alexander Andué, Dida Rashidi, Sebastian Loyola Nydén och Jonathan Karlsson. De senaste två matcherna sedan återuppstarten har det bjudits på målrika tillställningar från FC:s sida där man lyckats göra 8 mål på två matcher, vilket är ett positivt tecken inför hösten.


Inför morgondagens match är Daniel Sterner tillbaka och tillgänglig för spel efter sin avstängning senast. Lagkapten David Zlotnik som gått i väntans tider kring barnafödsel blev under måndagen pappa och vi i FC passar på att gratulera honom till familjetillskottet. Cameron Streete saknas på grund av skada och Eryk Zareba kommer under hösten att lånas ut till division 2-laget Huddinge IF för att få mera kontinuerlig speltid.


Motståndarkollen

Nykomlingarna Nordic United har imponerat under sin debutsäsong i Ettan Norra och ligger för närvarande på en tredjeplats där man jagar kvalplatsen och direkt avancemang till Superettan, två poäng bakom både Sandviken och Dalkurd.


Senast FC mötte Nordic United var inte allt för länge sedan, utan det var under juni och var även sista seriematchen innan uppehållet. Då bjöds det på Kanalplan på en tempofylld match där det var två lag som ville framåt. Matchen slutade 1-1 efter att Nordic tagit ledningen med 0-1 och FC kvitterade därpå genom Cameron Streete.

Huvudtränaren Rebaz Hassan inför matchen:


Vinst senast med 4-0 mot Täby, åsikter och tankar om den matchen?

- "Skönt att målproduktionen fortsätter och att vi inte gav bort mål som vi gjorde mot Umeå FC i matchen innan. Men det absolut skönaste är klasskillnad i vår bedrövliga prestation borta mot Täby kontra denna. Jag tycker vi visar ganska tydligt att vi är ett nummer större."


Vad kan tas med från förra matchen mot Täby till kommande match?

- "Som sagt, kan vi fortsätta göra mycket mål samt inte släppa till mål på egna individuella misstag så tror jag att nästa match och hösten blir ljus."


Morgondagens motståndare är Nordic United, vad är din uppfattning om dem och deras prestation hittills under säsongen?

- "Nordic är väl det lag som stuckit ut mest denna säsong. Många etablerade spelare som spelat högre upp. Ett rakt och fysiskt spel som de skapar många målchanser på. De har hittills gjort en bra första säsong i Ettan. Det här är också en otrolig viktig match för dem mot oss. De måste ta 3 poäng, annars kommer de troligtvis bli svårt för de att ta en direkt eller kvalplats till Superettan."


Vad krävs imorgon för att åka hem med tre nya poäng från Jallavallen?

- "Det som krävs är att vi inte bjuder på några mål. Om Nordic ska göra mål på oss så ska de krävs en bra prestation från deras sida. Sen att vi spelar som vi gjort nu de senaste matcherna. Vi åker dit med ett stort självförtroende. Vi vet vad vi är kapabla till."


MATCHTRUPPEN

Presenteras under aktuella matchdagen.


MATCHINFO

Nordic United - FC Stockholm - Täby FK


Matchens livesänds här och sändningen startar 16.00: Ettan Play


Datum: 12 augusti 2023

Tid: 16:00

Arena: Södertälje Arena

Vad: Seriematch Ettan Norra120 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page