top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Nordic United - FC Stockholm

Updated: Feb 25, 2023


FC spelar imorgon träningsmatch mot Nordic United och avspark är kl. 13.00 på Södertälje Fotbollsarena. Senaste träningsmatchen mot Vasalund IF slutade 1-1. En jämn match där FC var laget som skapade flest målchanser, dock räckte det enbart till ett kryss denna gång, även om både ribban och stolpen träffades varsin gång. FC:s mål gjordes av Ekin Bulut som nickade in ett inspel från kanten av Cameron Streete. Innan matchen mot Vasalund spelade FC mot Täby FK, en match som slutade med 1-0 till FC.


Motståndarkollen

Helgens motståndare United IK Nordic är nykomlingar i Ettan inför säsongen 2023 efter att laget vunnit sin serie och tagit klivet upp från Division II Södra Svealand. Nordic hade under fjolåret ett namnkunnigt och rutinerat lag med bl.a. Kebba Ceesay, Ammar Ahmed och Christian Rubio i spetsen, dock har dessa spelare valt att inte fortsätta inför nya äventyret i Ettan. Inför denna säsong har man tagit in bl.a. förre FC-spelare Joshua Adomako, Alexander Michel, Mohamed Fazal och man har även tagit in Hakan Bezgin från Enskede IK som huvudtränare.


Nordic har under försäsongen spelat fyra matcher hittills där man förlorat mot Nacka Illira (0-1), Jönköping Södra (2-3), IFK Eskilstuna (0-2) och vunnit mot Hammarby TFF (2-1).


Truppen

Målvakter

Gustav Nyberg Simon Röse


Försvarare

Luka Dobrijevic

Marcus Degerlund

Jens Stigedahl Rasmus Allbäck

Viktor Strand


Mittfältare Sebastian Loyola-Nydén

David Zlotnik

Mattias Davis


Anfallare

Dida Rashidi

Daniel Sterner

Trimi Makolli

Eryk Zareba

Cameron Streete

Ekin Bulut

William Jan


Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen

Tankar efter senaste matchen mot Vasalund IF?

- "En jämn och intressant fight. Vasalund får äga en del boll, men vi är kompakta i vårt försvarsspel och Vasalund får ofta spela framför hela vårt lag. Detta var kul att se, eftersom det innebar att vi från de positionerna kunde arbeta en hel del med vårt presspel, vilket vi haft lite extra fokus på den senaste tiden."


Hur är känslan inför matchen mot United Nordic?

- "Känslan är fantastisk. Det ska bli grymt kul med en ny fight. Nu har vi fått en knapp vecka till på oss att jobba - att fortsätta lägga pusslet."


Vad vill ni få ut av helgens match?

- "Denna veckan har vi zoomat in och tittat på att justera en del smådetaljer kopplat till både hur vi bedriver & förhindrar speluppbyggnad. Det ska bli väldigt intressant att se vad vi får för effekt om vi lyckas justera de detaljerna i morgondagens kamp.


Och, efter en oavgjord kamp förra helgen så är det dags att vinna igen nu!"


Läget i truppen inför matchen?

- "Vi har såklart kört på hårt under försäsongen. Den gångna veckan har vi däremot medvetet dragit ner lite på belastningen, för att återhämta oss litegrann, innan vi gasar på för fullt igen.


Tyvärr så fick vi dock en hälseneskada på Filip Tähti i veckan, så från oss alla:

Krya på dig, Tähti!"

149 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page