top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Motala AIF - FC Stockholm


Imorgon åker FC med Bergkvarabuss och mat från Nollettan för att ta sig an Motala AIF. Matchen livesänds på Ettan Play för den som inte kan se matchen på plats. Matchen kostar 99 kr och du behöver ha ett konto hos "MinFotboll". Matchen visas även hos våra vänner på Lemon Bar. Ta er till Scheelegatan 9 på Kungsholmen om du vill se matchen med härligt FC-sällskap!


I senaste matchen på hemmaplan mot Bodens BK blev det en sur förlust. FC började matchen bra, men takten avbröts på grund av ett tidigt rött kort i den 26:e minuten. Därpå ändrades matchbilden till gästernas favör och det blev en förlust med 1-2. Därför kan vi kallt räkna med att de återigen är ett revanschsuget FC som åker på bortamatch med inställningen att hämta hem tre poäng.


Motståndarkollen

Motala AIF är ett bekant motstånd för FC både från seriespel i division II, men även förra året i Ettan. Ifjol slutade båda matcherna med en uddamålsförlust för FC då båda matcherna vanns av MAIF med 1-2. Under 2022 landade laget på en sjundeplats i tabellen, två placeringar ovanför FC med två poäng mera.


Denna säsong har Motala AIF börjat knackigt då man på fem matcher förlorat fyra matcher och vunnit en. I senaste seriematchen förlorade man på bortaplan med 1-0 mot Dalkurd.


Inför denna säsong har Motala varit aktiva under "Silly Season" och har blanda annat lånat in David Burubwa och Max Pettersson från Västerås SK. Förre FC-spelaren Kevin Ali har även anslutit till klubben inför innevarande säsong.


Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:

Tankar efter senaste matchen mot Boden?

- "Efter ett tidigt rött kort så spelade vi med en man mindre än Boden i ungefär 70 minuter, vilket såklart blev tufft. Tankarna direkt efter matchen var såklart inte så muntra, det är få saker man hatar så innerligt som att torska fotbollsmatcher. Men efter ett antal timmar skiftade man fokus och började tänka på kommande fight."


Vilken är er mentalitetsinställning inför matchen?

- "Vi känner en stor revanschlust efter förra helgen, och nu är vi otroligt taggade på att få spela en ny match."


Vilken typ av förberedelser har ni gjort för att säkerställa att laget är fysiskt och mentalt förberett inför matchen?

- "Det är samma process som alltid. Först försöker vi lära oss utav vår senast spelade match, och strax därefter börjar vi förbereda oss för kommande motstånd. Samtidigt pågår förstås en långsiktig process av att ständigt försöka vidareutveckla vår spelidé."


Vad kommer att vara de viktigaste faktorerna för att vinna matchen och hur kommer ni att hantera dessa faktorer?

- "Våra resultat såhär långt har tyvärr inte gjort våra prestationer rättvisa. Men vi ska fokusera på det vi kan påverka, och med stor beslutsamhet fortsätta tro på vårt spelsätt."


MATCHTRUPPEN

Presenteras senare under matchdagen på sociala medier.


MATCHINFO

Motala AIF FK - FC Stockholm


Matchens livesänds här och sändningen startar 13.00: Ettan Play


Datum: 6 maj 2023

Tid: 13:00

Arena: Motala Idrottsparken

Vad: Seriematch Ettan Norra


Busspartner: Bergkvarabuss

Matpartner: Nollettan
75 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page