top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Karlbergs BK - FC Stockholm


Imorgon väntar ett Kungsholmenderby mellan FC och Karlbergs BK när Svenska Cupen ska spelas lagen emellan. Senast lagen möttes var under 2021 och det blir ett kärt återseende på Stadshagens IP med avspark kl. 19.00. I potten ligger en plats i nästa kvalomgång där motstånd från Allsvenskan eller Superettan väntar.


För en vecka sedan spelade FC sin sista seriematch innan uppehållet när man tog emot Nordic United som slutade 1-1. En jämn, tempofylld och spännande match som slutligen slutade oavgjort. FC:s kvitteringsmål gjordes av Cameron Streete.


Nu väntar en sista match innan uppehållet och det är mot Karlbergs BK i Svenska Cupen. En match som inte kan sluta oavgjort då det är en kvalomgång. Vinnaren i mötet kommer gå vidare till tredje kvalomgången av Svenska Cupen och möta ett lag från antingen Allsvenskan eller Superettan, där den omgången är sista steget innan lottningen av gruppspelet som spelas i början av 2024.


Uppladdning inför matchen sker hos våra vänner på Lemon Bar (Scheelegatan 8) där FC-anhängare samlas från kl. 17.30 innan avsparken som är kl. 19.00.


Motståndarkollen

Karlbergs BK är ett kärt och välbekant motstånd för FC, särskilt från säsongen 2021 då det var mellan KB och FC som det stod emellan kring vem som skulle vinna serien. FC drog det längsta strået den gången och vann serien som obesegrade med 9 poäng före KB.


FC har inte mött KB sedan 2021 och i första mötet på Krillan vann FC med 2-1 och returen slutade 2-2. I båda matcherna lyckades FC med att göra två mål i slutet av matchen och på stopptid. Makolli, Strand och Alemayehu är några spelare som var aktiva i FC på den tiden och fick uppleva avancemanget till Ettan.


KB huserar till vardags i Division II Norra Svealand där man inför denna säsong var favorittippade att vinna serien. För närvarande ligger laget på en tredjeplats i tabellen, 7 poäng bakom ledande Enskede IK där några välbekanta FC-spelare från 2021 finns såsom Ostojic, Singh, Cosic och Talebi.


Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:

Svenska Cupen väntar imorgon, vad har du att säga inför det?

- "Det ska bli otroligt roligt, vi är dundertaggade på derby."


KB står för motståndet, vad vet vi om dem, och vad krävs för att vinna?

- "KB kommer såklart komma in i den här matchen med väldigt mycket energi. Vi vill ta kommandot och styra tempot i matchen."


Vad vill du se från FC:s sida under matchen?

- "Vi vill vara intensiva och framåtlutade i vårt försvarsspel, samtidigt som vi vill spela med lugn & kontroll i vårt anfallsspel."


MATCHTRUPPEN

Presenteras senare under matchdagen på sociala medier.


MATCHINFO

Karlbergs BK - FC Stockholm


Datum: 28 juni 2023

Tid: 19:00

Arena: Mellringe IP

Vad: Svenska Cupen


170 views0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page