top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Karlberg - FC Stockholm (SERIEFINAL)

Ett hett Kungsholmenderby mellan KB och FC Stockholm väntar under onsdagskvällen. "David mot Goliat" om du frågar KB-lägret. En match som även blir en klassisk seriefinal då båda lagen ligger i toppen, etta respektive tvåa i tabellen. Avspark är kl. 19.30 på Stadshagens IP. Storpublik väntas så kom i tid för att undvika köer då det är Swish som gäller på KB:s hemmamatcher.


I FC:s senaste match blev det vinst med 1-2 mot IFK Lidingö på bortaplan. En seger som satt hårt inne, men ändå en rättvis sådan då FC skapade flest chanser och hade bollinnehavet då Lidingö satsade på långbollar bakom backlinjen och ligga lågt med sin egen backlinje. Målen gjordes av Cameron Streete och Stefan Ostojic.


I skrivande stund är kvällens motståndare på en första plats i tabellen då de har en match mer spelad än FC, vilket gör att de just nu ligger tre poäng före. En viktig hängmatch med andra ord för FC:s del för att fortsätta ta upp kampen om förstaplatsen. Även stundande derby och seriefinal blir en nyckelmatch i toppstriden då ett lag har möjlighet att göra ett litet ryck poängmässigt.


KB som de senaste åren huserat i division II har oftast varit ett topp 2-lag bortsett från fjolårets säsong. Säsongerna innan dess har man fallit när de gällt som mest, i kvalen. Denna säsong har det gått enligt plan för de rödvita och de har samlat ihop hela 61 poäng på 23 matcher. I skytteligan bakom vår Ostojic på 28 mål ligger KB:s anfallsduo Lindgren och Diawara på 21 respektive 20 gjorda mål. I första mötet på Krillan i år blev det en skön 2-1 seger till FC efter att ha vänt 0-1 till vinst 2-1. En match som FC vände på inom loppet av 9 minuter då 1-1 gjordes i 89:e och 2-1 på stopptid. FC är fortsatt obesegrade i sina matcher mot KB då det ifjol blev 1-1 på Stadshagens IP.


Inför kvällens glödheta match som är på alla läppar, främst KB:s, då har vi pratat lite med vår chefstränare Rebaz Hassan inför seriefinalen.


Hur är känslan i truppen inför seriefinalen?

- Känslan är såklart väldigt bra.


Hur viktig är matchen inför slutspurten?

- Matchen är viktig, men inte avgörande.


Vi vann senast med 2-1, vad krävs för att vi ska få uppleva den glädjen igen?

- Jag hoppas att vi kan ta tag i taktpinnen från start och bestämma förutsättningarna ute på planen. Vi har ganska bra koll på hur de spelar och vilka spelare som ska ha boll och inte.


Deras spelsätt passar oss perfekt. De spelar kort, kort och i sidled. Vi får se om de fortsätter att göra det mot oss eller om de ska släppa sina principer. Juste, höll på och missa det viktigaste i deras spelmodell: Att fira inkast och insparkar.


Vad vill du hälsa till FC-supportrarna som tar sig till Hagen för att stötta FC?

- Ta med er dansskor, imorgon är det fotbollsfest.


Tidningen "Mitt i Kungsholmen" har skrivit om det stekheta derbyt: reportaget om derbyt


Karlbergs senaste matcher:

KB-Kvarnsveden 4-1 Kungsängen-KB 0-1 Järfälla-KB 1-3 KB-GUSK 5-1 Skiljebo-KB 1-3


MATCHTRUPPEN MOT KB:

Matchtruppen kommer att presenteras senare under matchdagen.


MATCHINFO

Karlbergs BK - FC Stockholm


Matchen kommer att livesändas via stream av arrangören Karlbergs BK. De kommer att återkomma med närmare information. Gissningsvis kommer matchen kunna ses här: Solidsport


Inträdet är på 50 kr och går endast att betalas med Swish, därför viktigt att komma i god tid för att undvika köer. Storpublik väntas och enligt KB kan de ta emot runt ca 1000 åskådare.


Det kommer att arrangeras en "FC-AW" på Ballbreaker med sponsorer och supportrar till FC. Om du hejar på FC och vill ladda upp inför matchen med likasinnade så är du välkommen till Ballbreaker från kl. 17.30.


Datum: 3:e november

Tid: 19:30

Arena: Stadshagens IP

Vad: Division II Norra Svealand


Kom till Stadshagens IP och stötta FC!
560 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page