top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför IFK Lidingö - FC Stockholm

Ikväll spelas omgång 1 av Svenska Cupen där FC ställs mot division 2-laget IFK Lidingö på bortaplan. Avspark är kl. 19.00 på Lidingövallen.


Kvällens match är sista matchen innan välbehövligt uppehåll för att ladda om batterierna inför höstens matcher i Ettan och eventuellt vidare avancemang i Svenska Cupen. Vinnaren i kvällens match mellan FC och Lidingö kommer att lottas och ställas mot motstånd från Allsvenskan eller Superettan i omgång 2.


För FC är det ett ypperligt tillfälle att bryta trenden av förluster och oavgjorda matcher för att hitta tillbaka till vinnarspåret och gå på sommarledighet med ett leende på läpparna.


Om dagens motståndare

IFK Lidingö är ett väldigt välbekant motstånd för FC då lagen möttes under fjolåret i Division 2. Norra Svealand FC gick segrande ur båda mötena där det blev vinst med 4-0 på hemmaplan och 1-2 till FC på Lidingövallen.


Under säsongen 2022 har Lidingö likt FC haft en trög och tuff vår där laget för närvarande ligger på en 13:e plats i tabellen av Division 2 Södra Svealand.


I FC återfinns några fd. Lidingöspelare då Per Blom, Hugo Lemne och Kevin Ali tidigare representerat klubben. Den sistnämnda är den enda av trion som är med i kvällens match.

Kapten "Lillen" om kvällens match. Foto: Thomas Persson

Eyasu Alemayehu inför matchen:

"I senaste matchen mot Örebro-Syrianska startar vi matchen riktigt bra och sårar Örebro i djupled precis som vi pratat om och får även med oss ett mål. Sen blir vi ängsliga och lyckas inte hålla spelet uppe, tyvärr.


Inför ikväll har vi har en del spelare borta, men vi är starka och har duktiga samt hungriga spelare till imorgon. Det kommer vara varmt så vi måste vara smarta.


Det är jätteviktigt att vinna för det kommer ge oss en bra och rolig match under hösten och vi har chans till Svenska Cupens gruppspel som är guld värt under försäsongen 2023. Sen är det såklart viktigt för oss att börja vinna matcher igen vilket är anledningen till att vi spelar"


MATCHTRUPPEN

Truppen presenteras i våra sociala medier under dagen.


MATCHINFO

IFK Lidingö - FC Stockholm


Datum: 28:a juni

Tid: 19:00

Arena: Lidingövallen

Vad: Svenska Cupen, omgång 1.
188 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page