top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför IF Sylvia - FC Stockholm


Imorgon åker FC med Bergkvarabuss och lunch från Nollettan till Norrköping för match mot IF Sylvia. Avspark är kl. 16.00 och matchen spelas på Platinum Cars Arena och sänds i vanlig ordning på Ettan Play.


FC kommer till matchen med en skön derbyseger i ryggen då man besegrade Hammarby TFF på Kanalplan med 1-0 efter mål av Dida Rashidi. Gustav Nyberg blev även han matchhjälte tillsammans med Rashidi då han räddade en straff i första halvlek och stod även för en spektakulär räddning i andra halvleken då ett läge räddades där publiken trodde det skulle bli mål.


Rolig kuriosa är att Dida Rashidi för tredje matchen i rad mot HTFF på just Kanalplan stod för matchens enda mål då FC vunnit med 1-0 de tre senaste mötena lagen emellan.


David Zlotnik som var avstängd senast mot HTFF är återigen spelbar. Daniel Sterner som skadade sig i slutet av förra matchen är högst oklar till spel som det ser ut idagsläget.


Motståndarkollen

FC mötte Sylvia i premiären, en match som FC vann med stabila 2-0. Sylvia ligger för närvarande på en 14:e plats i tabellen med 21 poäng, med två poäng upp till kvalplats och fyra poäng till säker mark.


I sin senaste match blev det en 0-1 förlust mot Täby FK på bortaplan för Sylvia.

Chefstränaren Rebaz Hassan inför matchen:

Derbyvinst senast med 1-0 mot HTFF, vad är din känsla och tankar efter den matchen?

- "Jag är otroligt stolt över grabbarna. Med tanke på att vi kommer från två raka förluster och möter ett lag som varit obesegrade i sex matcher så gör vi en bra match."

Vad vill du att man tar med sig från derbyvinsten till kommande matcher? - "Jag vill att vi tar med oss inställningen som vi visade upp mot HTFF. En inställning där vi inte låter spelare passera oss, vi försvarar oss från mittlinjen och är kompakta mellan våra lagdelar. Kan vi också fortsätta utvecklas i att sätta matchtempot utifrån vart vi är på planen så kan vi ta fler kliv under hösten."


Bortamatch mot Sylvia imorgon. Vad har du att säga om kommande motståndare? - "Ett ungt och spelskickligt lag som vill spela sig genom lagdelarna. Har haft en del marginaler emot sig denna säsong. Släppt in många mål på fasta situationer."


Vad krävs för att åka hem med tre nya poäng?

- "Jag tror att vi måste förberedda oss på att möta ett Sylvia som spelar för sina liv. De måste vinna mot oss, annars blir distansen till lagen framför för stort. Vi måste vara redo att möta deras inställning och mentalitet där ute."


MATCHTRUPPEN

Presenteras under aktuella matchdagen.


MATCHINFO

IF Sylvia - FC Stockholm


Datum: 24 september 2023

Tid: 16:00

Arena: Platinum Cars Arena

Vad: Ettan Norra96 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page