top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Hammarby TFF - FC Stockholm


Imorgon väntar ytterligare ett 08-derby och "slaget om Kanalplan" då FC möter Hammarby TFF på Kanalplan med avspark kl. 16.00. Även om FC till vardags spelar på Kanalplan så är man för dagen bortalag på pappret. Matchen livesänds på Ettan Play för den som inte kan se matchen på plats. Matchen kostar 99 kr och du behöver ha ett konto hos "MinFotboll".


I FC:s senaste match blev det äntligen en förlösande vinst då man vann med 2-1 mot IFK Stocksund på hemmaplan. Innan dess har FC spelat två raka oavgjorda matcher mot Piteå (0-0) och Täby (2-2). FC:s mål gjordes av David Zlotnik och Dida Rashidi.


Nu väntar ett tredje raka 08-möte när FC som bortalag möter Hammarby TFF på Kanalplan.


Motståndarkollen

Hammarby TFF är ett bekant motstånd för FC från fjolårets säsong. Första matchen förlora FC med 0-1 på Stadion och returen på Kanalplan blev 1-1.


HTFF har under inledningen imponerat och tog sex raka segrar som förde laget till toppen. på senare tid har de gått tyngre då man har två raka förluster inför morgondagens match. I senaste matchen mot Motala AIF blev de förlust med 0-1 på bortaplan.


HTFF som är "farmarlag" till Hammarby IF i Allsvenskan har ett spännande lag med duktiga spelare från egna ledet och invärvade spelare som ska få speltid. Truppen innehåller bland annat spelare som omtalade Isak Vural som värvades av turkiska storklubben Fenerbahce och svenska U21-landslagets målvakt Sebastian Selin.


Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:

Känslan och reflektioner efter senaste matchen mot IFK Stocksund som slutade med seger 2-1?

- Vi startar matchen oerhört starkt, vilket var viktigt för oss. Vi var lite förbannade över prestationen helgen innan, och det syntes verkligen på vårt beteende i början av matchen där vi verkligen agerade med hög energi. Framåt slutet på matchen blir det mer spännande än vi skulle önska, men vi är förstås glada att vi lyckades hålla undan och plocka med oss tre poäng.


- "Bortamatch" imorgon mot HTFF, hur går tankarna inför den fajten?

- Slaget om Kanalplan. HTFF har överlag gått bra såhär långt under säsongen, och vi behöver prestera bra hela matchen för att slå dem. Efter en period av tätt matchande så har vi nu fått en hel träningsvecka på oss att arbeta, och det ska bli kul att se vad vi kan få för effekt av det vi fokuserat på i veckan.


Vad krävs för att ta en andra raka trepoängare?

- "Vi ska förstås ta med oss den intensitet som vi hittade tillbaka till i föregående match. Sen ska vi kombinera den med att även hitta tillbaka till den typen av kontroll som vi ofta uppvisade om man tittar några matcher tillbaka. Kan vi få till den kombinationen igen så är vi väldigt starka."


Nyförvärvet Osita Amadi är på plats och tränar för fullt med laget, hur han sett ut inledningsvis på träningarna?

- "Människan Osita har gjort ett fantastiskt första intryck. Snäll, ödmjuk, lyhörd och arbetsvillig. Fotbollsspelaren Osita har också visat upp flera fina kvaliteter, men samtidigt så är det viktigt att ha tålamod och låta honom växa in i laget i lugn och ro."


MATCHTRUPPEN

Presenteras senare under matchdagen på sociala medier.


MATCHINFO

Hammarby TFF - FC Stockholm


Matchens livesänds här och sändningen startar 16.00: Ettan Play


Datum: 3 juni 2023

Tid: 16:00

Arena: Kanalplan

Vad: Seriematch Ettan Norra


155 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page