top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför genrepet mot Sollentuna FK


Efter en matchfri helg och träningsläger utomlands väntar nu en träningsmatch mot Sollentuna FK. Det är sista träningsmatchen innan premiären och är ett genrep som spelas på Kanalplan med avspark kl. 16.15.


FC Stockholm landade under måndagskvällen på svensk mark igen efter en veckas träningsläger i Benidorm, Spanien. Där var fokus på att putsa detaljer och förbereda sig inför kommande seriepremiär. Enbart träningar genomfördes och därför har FC inte spelat någon ytterligare träningsmatch sedan senaste fajten mot Assyriska FF som spelades helgen innan avresan till träningsläget. Den matchen blev en målrik historia där FC vann till slut med 4-3 där Assyriska återhämtade sig från 4-1. FC:s mål gjordes av Cameron Streete (2), Linus Mattsson och ett självmål.


Motståndarkollen

Sollentuna FK är ett lag som FC mött senaste två säsongerna under sejouren i Ettan Norra. Under fjolåret slutade laget på en 6:e plats två poäng bakom FC där det avgjordes i sista omgången.


Under försäsongen har Sollentuna haft det tungt då man förlorat alla sina träningsmatcher förutom mot Vasalund IF. I senaste träningsmatchen mot Sandvikens IF blev det 3-4 och innan dess 0-2 mot IFK Stocksund och 0-3 mot Hammarby TFF.


Resultat från senaste matcherna lagen emellan:

2023 (Ettan): FC - Sollentuna 4-1

2023 (Ettan): Sollentuna - FC 1-1

2022 (Ettan): FC - Sollentuna 3-2

2022 (Ettan): Sollentuna - FC 2-0


Spelaren David Fällman inför matchen:

"Härligt med match igen, vi hade ju ingen match förra helgen så nu är man spelsugen. Och ännu en möjlighet att få träna och utveckla vårat spelsätt i matchform innan säsongen drar igång. Ett genrep ger ju en tydlig signal på att allvaret snart börjar och det är dags att börja tävla om poäng, så man behöver skruva upp allting lite extra och göra sig så redo som möjligt inför nästa helg."

MATCHINFO

FC Stockholm - Sollentuna FK

Matchen spelas på Kanalplan. Gratis inträde.


Datum: 23 mars 2024

Tid: 16.15

Arena: Kanalplan

Vad: Träningsmatch


283 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page