top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Gefle IF - FC Stockholm

Ikväll åker FC till Gävle för att möta topplaget Gefle IF. Avspark är kl. 19.00 och matchen livesänds på SportExpressen Play för den som vill se matchen från tv-soffan.


FC har efter uppehåll inlett på bästa sätt med två raka segrar efter vinst mot serieledarna Sandvikens IF och Örebro-Syrianska IF som haft en bra vårsäsong och legat på en femte plats i tabellen.


I den sistnämnda matchen mot Örebro-Syrianska IF så fick FC en efterlängtad revansch från första mötet och vann med 2-1. Gästerna tog ledningen med 0-1 men återigen likt mot Sandvikens IF visade FC ett lugn och mental styrka genom att fortsätta enligt plan och fick slut utdelning när inhopparen Stefan Ostojic nickar in 1-1 och på stopptid så nickar även Sebastian Ludzik in det avgörande målet som innebar tre nya poäng för FC som alltmer klättrar sakta men säkert uppåt i en jämn tabell från placering 3-12.


Denna vecka spelas två matcher och först ut idag är en match mot topplaget Gefle IF som är en av aspiranterna i dagsläget att ta första platsen eller kvalplatsen.


Om motståndarna

Gefle IF ligger för närvarande på en andra plats i tabellen, en poäng bakom serieledande Sandvikens IF.


Senast FC mötte Gefle blev det en skön 1-0 seger för FC på Stockholms Stadion. En jämn match där FC till slut drog det längsta strået och Dida Rashidi gjorde matchens enda mål inför 745 åskådare som tagit sig till matchen.


Assisterande tränaren Amin Faily inför matchen:

"- Känslan efter senaste matchen är att vi står för ännu en bra match från vår sida där vi håller oss matchplanen och vinner rättvist.


Nu kommer en period med tightare mellan matcherna det gäller att vi landar reflekterar och går vidare, vilket jag tycker vi har gjort. Vi åker upp till Gävle med stort självförtroende.


För att ta en tredje raka seger så krävs samma fokus och noggrannhet som senaste två matcherna . Vi möter ett av seriens bästa lag på bortaplan. En väldigt tuff uppgift, men det är även i sådana matcher vi har höjt oss."


MATCHTRUPPEN

MATCHINFO

Gefle IF - FC Stockholm


Matchens livesänds här och sändningen startar 18.50: SportExpressen Play


Datum: 10:e augusti

Tid: 19:00

Arena: Gavlevallen

Vad: Seriematch Ettan Norra





























119 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page