top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Vasalunds IF


Omgång 13 av Ettan Norra spelas imorgon och denna gång står Vasalund IF för motståndet. Avspark är kl. 13.00 på Kanalplan och matchen livesänds på Ettan Play. Rivstarta helgen med att komma och kolla FC denna soliga lördag!


Köp "Early Bird"-biljett för 70 kr och det erbjudandet gäller tills 24 h innan avspark, sedan ordinarie pris. Du köper din biljett via: TicketCo.


FC kommer till lördagens match med tre raka segrar i bagaget och har inte förlorat en match på de senaste fem matcherna. I senaste matchen besegrade man Örebro Syrianska IF med 0-1 på bortaplan där Dida Rashidi blev matchhjälte återigen med matchens enda mål.


Ett formstarkt FC möter ett namnkunnigt och rutinerat Vasalund som kommer vara revanschsugna efter sina senaste två matcher, därmed väntar en tuff och intressant match på Kanalplan under lördagen.


Skadeläget i truppen för FC börjar ljusna och Sebastian Loyola Nydén som skadade nyckelbandet mot Täby FK är tillbaka i träning. Sitapha Ndure som kom till FC inför säsongen och skadade sig under försäsongen är nu tillbaka i full träning och fick göra debut i FC-tröjan i senaste matchen mot Örebro Syrianska. Hugo Aviander saknas inför lördagens match då han är kallad på landslagsläger och landskamper med U19. Utöver det saknas även Federico Postel och Filip Tähti Almström som fortsatt är långtidsskadade.


Motståndarkollen

Vasalund IF var inför säsongen en av tre favoriter att vinna serien. Inför denna säsong har Vasalund tappat spelare som bland annat Elias Durmaz (AIK), Abdihakin Ali (AIK), Emil Bellander (Skövde AIK), Calvin Kabuye (AIK) och Rasmus Bonde (AIK). De flesta på lån från AIK och istället har Vasalund värvat in spelare som Mattis Bouvin (Utsiktens BK), Nicklas Maripuu (BP), Elias Jemal (BP) och Christian Moses (Örebro SK).


I skrivande stund ligger laget på en 8:e plats i tabellen, tre poäng bakom FC. Vasalund kommer till lördagens match med två raka förluster i bagaget och kommer troligen vara väldigt revanschsugna och vilja ta ut det på Kanalplan. I deras senaste match blev det förlust med 1-2 mot Umeå FC och innan dess förlust med 0-1 mot Sollentuna FK.


Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:

Vinst mot Örebro Syrianska senast, dina kommentarer kring den matchen?

- "Vi hittar väldigt bra lösningar i vår speluppbyggnad, och tar oss framåt i banan med stor kontroll. Vi skulle dock vilja omvandla vår kontroll till ännu fler klara målchanser. Men överlag en stark prestation av oss."


Hemmamatch mot Vasalund på lördag, vad är målet inför den matchen?

- "Vi är FC - målet är alltid att vinna! Vi ska arbeta hårdast där ute, för när vi gör det så vet vi att vi är ett fantastiskt fotbollslag."


Vad har du att säga om lördagens motstånd?

- "Vasalund har många erfarna spelare, och tippades på förhand som favoriten till att vinna serien. Det blir ett spännande möte och vi ser fram emot en jämn fight."


Vilka faktorer är avgörande för att det ska bli en ny nolla bakåt och tre poäng?

- "Delaktighet, mod och arbete - tillsammans. Kan vi dessutom krydda detta med att finslipa våra aktioner på sista tredjedelen, vilket vi har arbetat på i veckan, så har vi goda möjligheter till 3 poäng."


Två seriematcher kvar innan uppehållet, hur går tankarna kring det?

- "Vi spelar bra fotboll och har jävligt roligt tillsammans på planen, så det är skönt att vi har ett par matcher kvar innan det är dags för uppehåll. Men just nu ligger allt fokus på lördagens match mot Vasalund. Nu kör vi!"MATCHTRUPPEN

Presenteras under aktuella matchdagen.


MATCHINFO

FC Stockholm - Vasalund IF


Matchen spelas på Kanalplan. Enda ingången för publik är huvudentrén.


Inträde

Ordinarie: 100 kr

Ungdom (16-19 år): 50 kr

Pensionär / Student: 50 kr

Barn (0-16 år): Gratis


Förköp din biljett här: TicketCo.


Matchens livesänds här och sändningen startar 13.00: Ettan Play


Datum: 17 juni 2023

Tid: 13:00

Arena: Kanalplan

Vad: Seriematch Ettan Norra126 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page