top of page
  • Skribentens bildEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Vasalund IF

Lördagens match som var planerad att spela på Stockholm Stadion har flyttats till Kristinebergs IP. Detta då vi fått informationen om att renoveringen skjutits upp några veckor. Avspark är kl. 13.00 och matchen livesänds på SportExpressen Play för den som vill se matchen från tv-soffan. Förköp biljett här: TicketCo


FC:s senaste match var i måndags då det blev 1-1 på Kanalplan mot Hammarby TFF. HTFF tog ledningen och FC kvitterade genom Dida Rashidi som stod för ett snyggt mål på skott från distans.


FC spelar tre raka hemmamatcher under sju dagar när man först under lördagen tar emot Vasalund och på onsdag match i Svenska Cupen mot Skövde AIK (Superettan) där en gruppspelsplats står på spel och ligger i potten. Därefter den 3/9 spelar FC mot BK Forward. Matcherna i Ettan mot Vasalund och Forward spelas på Kristinebergs IP och cupmatchen mot Skövde AIK spelas på Stadshagens IP.


Om motståndarna

Vasalund IF ligger just nu på en tredjeplats i tabellen, en poäng bakom kvalplatsen till Superettan som för tillfället innehas av Sandvikens IF som FC lyckades besegra med 2-1 på Krillan i återstarten av Ettan.


Senast FC mötte Vasalund blev det en jämn och målrik tillställning. FC spelade väldigt bra fotboll under första halvleken och gick till paus med ledning 0-2 på Skytteholm. I andra halvleken steppade Vasalund upp och tog över matchen, vilket även gav utdelning där de lyckades göra två mål och kvittera till 2-2.


FC:s mål gjordes den gången av Stefan Ostojic och Daniel Josefsson.


Assisterande tränaren Amin Faily inför matchen:

"- Måndagens match mot Hammarby TFF var en jämn match mellan två spelskickliga lag och krysset va rättvist sett till matchbilden.


Känslan inför morgondagens match mot Vasalund är bra som alltid inför ett derby och vi möter ett lag som är uppe och krigar i den absoluta toppen . Pressen ligger på dem som måste vinna för att hänga med i toppstriden och utmana om kvalplatsen.


Vi har haft bra träningsvecka och stämningen är bra då vi är laddade och imorgon måste vi våga spela vårt spel och ha fokus på oss själva, då blir det tre poäng”


MATCHTRUPPEN

Presenteras under matchdagen.


MATCHPARTNER


Morgondagens matchpartner: ID North

Reportaget med lördagens matchpartner kan du läsa här: "ID North inför matchen mellan FC och Vasalund"


MATCHINFO

FC Stockholm - Vasalund IF


Matchen spelas på Kristinebergs IP. Enda ingången för publik är via huvudingången vid Nordenflychtsvägen.


Inträde

Ordinarie: 100 kr

Ungdom (16-19 år): 50 kr

Pensionär / Student: 50 kr

Barn (0-16 år): Gratis


Matchens livesänds här och sändningen startar 12.50: SportExpressen Play


Datum: 27:e augusti

Tid: 13:00

Arena: Kristinebergs IP

Vad: Seriematch Ettan Norra
130 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page