top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Sollentuna FK

Sista hemmamatchen på Krillan på ett tag pga renovering av arenan och motståndet är Sollentuna FK som gästar Kristinebergs IP för "derby". Avspark är kl. 13.00 och matchen livesänds på SportExpressen Play för den som vill se matchen från tv-soffan och inte kan ta sig till Krillan. Förköp biljett här: TicketCo


I onsdags spelade FC match på Gavlevallen mot topplaget Gefle IF och fick se sig besegrade med 4-1. Tröstmålet gjordes av Stefan Ostojic. En match som Gefle vann rättvist, men där siffrorna inte riktigt speglar matchbilden. Ett resultat som ingen i FC är nöjd med, men som gör att laget är revanschlystna inför morgondagens match mot Sollentuna FK. En match som spelas på Krillan och är även sista matchen på just Krillan för ett tag framöver då renoveringen enligt Stockholm Stad påbörjas nästa vecka.


FC har sedan återstarten haft två bra matcher på Krillan då man besegrat Sandvikens IF med 2-1 och Örebro-Syrianska IF med 2-1. Att Krillan bommar igen innebär att FC intar Stockholm Stadion igen som nu är spelklar efter sin renovering, på tal om renoveringar.


Om motståndarna

Sollentuna FK ligger för närvarande på en sjätteplats i tabellen, fem poäng före FC. Sollentuna kommer till matchen med två raka segrar i bagaget efter seger mot Team TG med 2-0 och därförinnan 3-2 mot FC Umeå.


Senast FC mötte Sollentuna blev det förlust på bortaplan med 2-0 och FC blev mållösa den gången.


Chefstränare Rebaz Hassan inför matchen:

"- I senaste matchen mot Gefle IF tycker jag inte att resultatet speglar hur matchen såg ut på planen där jag inte tycker att det är tre bollars skillnad oss emellan spelmässigt. Däremot var Gefle väldigt effektiva på att faktiskt förvalta sina målchanser och de genomförde sin matchplan på ett väldigt bra sätt. Vi å andra sidan var för lätta att göra mål på och det är skillnaden på att de ligger etta och vi där vi ligger. Vi kan inte släppa in såna där mål som vi gör om vi ska ha en möjlighet att slå Gefle på bortaplan.


Däremot fanns det många bra saker i matchen på själva sättet vi vill spela fotboll på. Vi visar med vår besvikelse att vi borde fått ut mer från den här matchen mot laget som leder serien och det är något positivt att ta med sig.


Känslan inför imorgon är bra och det är jätteskönt att de är match direkt på en gång några dagar efter så att vi som lag för ta ut all vår frustration från i onsdags.

För att vinna krävs det att vi är lika bestämda och beslutsamma som mot Sandviken och Örebro-Syrianska, då blir det tre poäng. Vi vill även ha revansch från första mötet på deras åker och Sollentuna är varmt välkomna till Kristinebergs IP imorgon.”


MATCHTRUPPEN

Presenteras under matchdagen.


MATCHINFO

FC Stockholm - Sollentuna FK


Matchen spelas på Kristinebergs IP. Enda ingången för publik är via huvudingången vid Nordenflychtsvägen.


Inträde

Ordinarie: 100 kr

Ungdom (16-19 år): 50 kr

Pensionär / Student: 50 kr

Barn (0-16 år): Gratis


Matchens livesänds här och sändningen startar 12.50: SportExpressen Play


Datum: 12:e augusti

Tid: 13:00

Arena: Kristinebergs IP

Vad: Seriematch Ettan Norra

139 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page