top of page
  • Skribentens bildEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Skiljebo SK

Imorgon är det seriematch igen och Västeråslaget Skiljebo SK kommer till Kungsholmen för att möta FC. Morgondagens match spelas på Stadshagens IP då Krillans naturgräs börjar ge med sig för denna säsong.


FC spelade i onsdags match mot Elfsborg i Svenska Cupen där resultatet inte blev som önskat, men vi blev flera erfarenheter rikare och drog lärdomar från den matchen. Nu är det fullt fokus på seriespelet och kampen om att ta hem seriesegern fortsätter.


I skrivande stund ligger vi tvåa i tabellen med en match mindre spelad än Karlberg.


Skiljebo SK mötte vi augusti på Hamre IP, en match där slutresultatet blev 3-5 och FC gick segrande ur bataljen. FC hade ledningen med 1-4 efter 55 minuter och Skiljebo lyckades reducera till 3-4 tills Trimi Makolli satte spiken i kistan i 90:e matchminuten då han satte 3-5.


Inför denna säsong var Skiljebo en av favoriterna att strida om seriesegern då man kom tvåa i tabellen under 2020 och åkte ur i det efterföljande kvalet till Ettan. Detta år har det gått tyngre än ifjol och laget ligger just nu på en 8:e plats i tabellen med 30 poäng på 20 matcher, 19 poäng bakom FC.


Det lär vara ett revanschsuget Skiljebo som kommer till Stockholm för att kriga hem tre poäng och visa att de kan förstöra i toppstriden. Särskilt då FC vann på deras borg och då man även i sin senaste seriematch förlorade med 1-3 mot Karlberg. Även Skiljebo spelade match i veckan då man i tisdags spelade mot Superettanlaget Västerås SK i DM Västmanland, en match som slutade med förlust 2-4.


Skiljebos senaste matcher:

Skiljebo-Västerås SK 2-4 Skiljebo-Karlberg 1-3 IK Franke-Skiljebo 1-2 Stocksund-Skiljebo 4-0 Skiljebo-Enskede 0-1


MATCHTRUPPEN MOT SKILJEBO:

MATCHINFO

FC Stockholm - Skiljebo SK


Du kan även följa matchen via vår FC Stockholm Twitter då vi kan liverapportera händelser där.


Du kan köpa biljett på plats i entrén eller digitalt genom att klicka här: BILJETT


Datum: 17:e oktober

Tid: 13:30

Arena: Kristinebergs IP

Vad: Division II Norra Svealand


VÄLKOMNA TILL STADSHAGENS IP!

123 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page