top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Motala AIF

FC är idag tillbaka på Kristinebergs IP för att möta Motala AIF. Avspark är kl. 13.00. Matchen livesänds på SportExpressen Play för den som vill se matchen från distans. Förköp biljett här: TicketCo

Dagens match av Ettan spelas på Kristinebergs IP då Stadion är uppbokad och sedan kommer att rustas upp under sommaren. Vilket innebär att även nästa hemmamatch mot IF Karlstad spelas på Krillan.

FC spelade i sin senaste match 2-2 mot förhandsfavoriterna Vasalunds IF efter ledning 0-2 i halvtid. En jämn match där FC spelade mycket bra under första halvlek och i andra halvlek tog Vasalund över och lyckades även kvittera.

Om dagens motståndare

Motala AIF grundades 19057 och är från Östergötland. MAIF är ett bekant motstånd för FC då båda lagen huserade i division 2 under säsongen 2019 då FC var nykomlingar i tvåan. Under den säsongen vann FC 0-3 på bortaplan mot MAIF och på Krillan blev det 2-2. Det året lyckades MAIF ta klivet upp till Ettan efter kvalspel. Dock blev det en tuff säsong 2020 och laget åker ur till tvåan igen inför 2021. Inför säsongen 2022 är man likt FC nykomlingar och tillbaka i Ettan igen efter att ha vunnit Division 2 södra Svealand förra säsongen. Denna säsong har MAIF inlett bra och överraskat som nykomlingar då laget för närvarande ligger på 7:e plats i en väldigt jämn tabell. FC ligger två poäng bakom på en 11:e plats för tillfället.

Stefan Ostojic inför matchen:

"Känslan inför idag är bra, självförtroende är starkt i gruppen och vi vet hur bra vi kan vara. Nu gäller det att börja göra det under längre perioder.

För att vinna idag behöver vi spela som vi gjorde i första halvlek mot Vasalund. Fast i 90 minuter. Träningsveckan har varit bra, intensiv och alla vill vinna!"

MATCHTRUPPEN

MATCHPARTNER

Reportaget med kvällens matchpartner kan du läsa här: "ME Produkter inför matchen mellan FC-Motala"

MATCHINFO

FC Stockholm - Motala AIF FK

Matchen spelas på Kristinebergs IP. Enda ingången för publik är via huvudingången vid Nordenflychtsvägen.