top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - IK Brage


Imorgon väntar en viktig match för FC när det nalkas Svenska Cupen omgång 2. IK Brage som huserar i Superettan till vardags står för motståndet. I potten för det lag som går segrande väntar slutspel av Svenska Cupen under 2024.


Köp "Early Bird"-biljett för 70 kr och det erbjudandet gäller tills 24 h innan avspark, sedan ordinarie pris. Du köper din biljett via: TicketCo.


FC vann sin senaste seriematch på Stockholm Stadion med 2-1 mot Umeå FC. Gästerna tog ledningen, men FC vände och vann efter mål av Luka Dobrijevic och Dida Rashidi som återigen blev matchhjälte tillsammans med målvakten Gustav Nyberg som räddade en straffspark i den 80:e minuten.


Inför matchen saknas Hugo Aviander som inte får spela på grund av att det inte är seriespel och lånelista gäller därmed inte. Sitapha Ndure som gjorde sin första match från start mot Umeå fick lämna planen på grund av skada och missar därmed matchen.


Motståndarkollen

IK Brage är ett helt nytt motstånd för FC då lagen aldrig mötts tidigare i något sammanhang. Brage är från Borlänge och bildades 1925 och spelar i Superettan. Brage som klubb har lyckats med bedriften att spela i Allsvenskan då man tog klivet upp under 1937 och även lyckats komma ut i Europa när man kvalificerade sig tilll Uefacupen under 1982.


För närvarande ligger 12:e plats i Superettan, en poäng ovanför kvalplats där GIF Sundsvall och Örgryte IS är placerade just nu. Brage är tre poäng ifrån Helsingborg som ligger näst sist. I deras sju senaste matcher efter uppehållet har det blivit fem förluster, en oavgjord och en vinst. I deras senaste match som spelades i lördags blev det förlust på bortaplan mot Landskrona BoIS.

Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:


Vinst i lördags mot Umeå, kommentarer på det?

- "En match där vi är missnöjda med vår första halvlek, men sedan visar styrka och karaktär i andra halvlek. En otroligt skön seger i en jämn fight."


Vad är dina intryck av Brage som väntar i nästa match?

- "Brage kommer naturligtvis bli en tuff kamp, och det ser vi verkligen fram emot! Det ska bli riktigt kul att mäta sig med ett lag från Superettan. Brage har haft det kämpigt med resultaten på sistone, men det är ett lag med många skickliga fotbollsspelare, och de kommer garanterat komma hit och vilja visa att de är bättre än ett lag från Ettan. Vi räknar med en match som startar i ett högt tempo, och vi ser fram emot en spännande match!"


En vinst innebär gruppspel i Svenska Cupen, vad krävs för att lyckas med det och gå hela vägen?

- "Senast mot Umeå så upplevde vi att vi inte loggade in ordentligt förrän i andra halvlek. Det kommer inte räcka imorgon, utan vi måste se till att vara 100% inloggade direkt från start, och hantera det förväntade tempot i matchinledningen."


Vad kan publiken förvänta sig att få se från FC imorgon?

- "Mest av allt så kan publiken förvänta sig att se ett FC som njuter av uppgiften vi ställs inför. Publiken ska få se ett FC som älskar att kriga tillsammans - för klubbmärket, för supportrarna, och för varandra!"


MATCHTRUPPEN

Presenteras under aktuella matchdagen.


MATCHINFO

FC Stockholm - IK Brage


Matchen spelas på Kanalplan. Enda ingången för publik är huvudentrén. Bortasupportrar hänvisas till bortre sektionen "Östra läktaren" som ligger mitt emot huvudläktaren.


Inträde

Ordinarie: 100 kr

Ungdom (16-19 år): 50 kr

Pensionär / Student: 50 kr (Student: Måste uppvisa giltigt CSN- eller Mecenatkort. Pensionär: Från fyllda 65 år eller mot uppvisande av pensionsbevis.)

Barn (0-16 år): Gratis


Förköp din biljett här: TicketCo.


Datum: 23 augusti 2023

Tid: 19:00

Arena: Kanalplan

Vad: Svenska Cupen, omgång 2262 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page