top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - IFK Stocksund


Seriepremiären närmar sig med stormsteg, endast åtta dagar kvar och imorgon spelas genrepet på Stadshagens IP mot IFK Stocksund med avspark kl. 12.00. Fritt inträde.


I måndags landade FC på svensk mark igen efter fem dagars träningsläger i Barcelona. Under lägret blev det några träningspass för att finslipa detaljerna inför seriestarten den 1 april mot IF Sylvia som har avspark kl. 16.00 på Kanalplan. Under lördagen spelade FC även en match mot isländska Leiknir Reykjavik som visade sig vara en bra genomkörare och en nyttig match inför stundande premiär. Matchen slutade med vinst för FC med 3-1 efter att ha vänt 0-1 underläge. Målen gjordes av William Jan (2) och


Under torsdagen höll Ettan Fotboll en upptaktsträff där alla lagen från Ettan Norra och Södra träffades inför kommande premiär. Under träffen presenterades oddsen från Svenska Spel som baseras på klubbarnas val, där framkom det att Vasalunds IF är favoriter med 4,15 och efter dem FC och Karlstad på 4,50. Övriga oddsen hittar du här: Svenska Spel


Som tidigare nämnts, genrepet inför premiären spelas imorgon och då spelar FC även sin sista match i gamla matchstället och kommer inför årets seriestart att spela i nytt hemma- och bortaställ.


Det nya matchstället "firas" in med ett release event hos Unisport vid Hötorget kl. 17.00-20.00. Ett event för supportrar, sponsorer, partners, medlemmar, spelare, ledare och övriga som tillhör FC-skaran. Vi kommer bjuda på tilltugg, dryck och sälja merchandise. En trevlig kväll väntar helt enkelt. Om du vill närvara sker anmälan här: "Anmälan till FC Tröjrelease"


Motståndarkollen

IFK Stocksund är nykomlingar i Ettan inför 2023 och är för FC ett bekant motstånd sedan tidigare då lagen bland annat möttes under 2021 i division 2. Då vann FC båda mötena med 3-2 och 5-2. Lagen möttes även i en "inofficiell" träningsmatch på FC:s träningstid under årets försäsong, då vann FC med 3-1 och matchen spelades 2 x 30 minuter.


Stocksund har inför nya närvaron i Ettan värvat spelare som bla Majkel Bagir (Syrianska), Simon Miedinger (IFK Stocksund) och Felix Bennarp (Täby FK). De har dock tappat sin skyttekung från ifjol, Simon Petkas som blev värvad av Varbergs BoIS i Allsvenskan.


Stocksund har under försäsongen imponerat då man slagit både Dalkurd (3-2) och Sandvikens IF (5-2). De har även spelat oavgjort mot HTFF (0-0) och Täby FK (1-1) samt förlorat mot Sollentuna (0-1).


Truppen

Kommer senare..


Chefstränaren Rebaz Hassan inför matchen

Reflektioner kring matchen mot Leiknir senast?

- "En väldigt bra match för vår del utifrån hur motståndarna spelade och hur de agerade i sitt försvarsspel. Många tuffa dueller och kamp under större delen av matchen. Det var ett typ av motstånd vi tidigare inte stött på under försäsongen. Vi visar att vi även kan stå upp och fightas i en match där båda lagen har ett delar bollinnehav.


Vi vänder ett tidigt underläge i andra halvleken. Vi försätter att tro på det vi gör och vi gör tre mål i den andra halvleken, styrkebesked."


Hur är känslan inför morgondagens genrep mot IFK Stocksund?

- "Känslan överlag är bra. Vi lägger ingen vikt vid att de är genrep utan vi kommer använda denna match som tidigare att arbeta med delar av vårt spel."


Läget i truppen inför morgondagens match?

"Vi har en del småskador/frågetecken inför morgondagen."


Ettanfotboll anordnade igår en upptaktsträff, hur var den?

- "Den var bra, roligt att få träffa andra klubbar och kollegor."


Nyligen hemkomna från Barcelona, vad fick ni ut av lägret?

- "Väldigt mycket. Precis som alla läger så får du möjlighet att i lugn och ro prata med spelare och lära känna de lite närmare än vad du kanske har tid med hemma i Stockholm. Spelarna likaså med varandra. Vädret var fantastiskt, anläggningen otrolig, buffén förvånansvärt varierande.


Avslutningskvällen i Barcelona visade ayy det finns en ljus framtid i underhållningsbranschen för många av våra spelare."


136 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page