top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - IF Karlstad


Omgång 3 av Ettan Norra spelas imorgon och toppmatch väntar då IF Karlstad gästar för att möta FC. Avspark är kl. 16.00 på Kanalplan och matchen livesänds på Ettan Play.


Köp "Early Bird"-biljett för 70 kr och det erbjudandet gäller tills 24 h innan avspark, sedan ordinarie pris. Du köper din biljett via: TicketCo.


FC har inlett säsongen med att ta fyra poäng och i senaste matchen mot Sollentuna blev det oavgjort och en poäng med hem i bagaget, något som laget var besvikna med sett till matchbilden och antalet kvalificerade målchanser. Därmed kommer det vara ett revanschsuget som tar sig an gästande IF Karlstad på Kanalplan.


Senast FC spelade på hemmaplan och Kanalplan blev det en stabil 2-0 seger mot IF Sylvia i premiären. Målen gjordes då av Trimi Makolli och Luka Dobrijevic.


Motståndarkollen

IF Karlstad har haft en liknande säsongsinledning som FC där det blev vinst i premiären mot Stocksund med 3-0 och oavgjort i senaste matchen på hemmaplan mot Nordic United som slutade 1-1.


Under fjolåret när FC mötte Karlstad så blev det 1-1 på Krillan och i returmötet förlorade FC med 0-2 på Sola Arena.


Inför säsongen 2023 har Karlstad pekats ut som en av förhandsfavoriterna till att vinna serien och har varit aktiva under Silly Season då man började med att ta in Sven-Göran "Svennis" Eriksson som sportchef, som dock fått ta ett steg tillbaka på senare tid på grund av hälsoskäl. Utöver det har man ny huvudtränare och värvat in spelare från både Allsvenskan och Superettan då man signat spelare som Johan Bertilsson (Degerfors IF), Haris Avdiu (IFK Värnamo) och Erik Björndahl (Örebro SK).


Chefstränaren Rebaz Hassan inför matchen:

Reflektioner efter matchen mot Sollentuna?

- "Surt, besviket. Sätter vi dit ett andra mål på en av alla de målchanser vi skapat så tappar vi inte poäng i den här matchen." Viktigt att tänka på inför nästa match?

- "Att fortsätta spela och bemöta matchen precis på samma sätt som tidigare matcher. När vi tar på oss FC-tröjan på söndag då börjar arbetspasset. Vi kommer jobba stenhårt för en seger på söndag. "

Vad vet vi om Karlstad? - "Att det är ett lag som inte borde spela Ettan fotboll. Satsat rejält med Björndahl, Bertilsson och Svennis i spetsen. Det känns som en bra värdemätare tidigt på säsongen."


Känslan i truppen inför nästa match?

- "Den är som alltid, väldigt god."


Status i truppen inför fajten?

- Gustav, (Nyberg) Lillen (Alemayehu) och Dida (Rashidi) gör sina första fulla träningsvecka så det känns bra att snart ha alla spelare helt tillbaka.


MATCHTRUPPEN

Presenteras under aktuella matchdagen.


MATCHINFO

FC Stockholm - IF Karlstad


Matchen spelas på Kanalplan. Enda ingången för publik är huvudentrén.


Inträde

Ordinarie: 100 kr

Ungdom (16-19 år): 50 kr

Pensionär / Student: 50 kr

Barn (0-16 år): Gratis


Förköp din biljett här: TicketCo.


Matchens livesänds här och sändningen startar 15.50: Ettan Play


Datum: 16 april 2023

Tid: 16:00

Arena: Kanalplan

Vad: Seriematch Ettan Norra172 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page