top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför FC Stockholm - Dalkurd FF


Kommande match är utvald till "Omgångens match" av Ettan och spelas imorgon då Dalkurd står på agendan att möta för FC. Avspark är kl. 13.00 på anrika Stockholm Stadion dagen till ära och matchen livesänds på Ettan Play och Cmore. Kom och stötta FC i kommande toppmatch på Stadion! Ta en burgare från Brödernas att njuta av på läktaren under gassande majsol.


Köp "Early Bird"-biljett för 70 kr och det erbjudandet gäller tills 24 h innan avspark, sedan ordinarie pris. Du köper din biljett via: TicketCo.


FC:s senaste match på bortaplan mot Motala AIF slutade med en komfortabel 2-0 seger. Nu väntar en ny intressant värdemätare när serieledande Dalkurd från Uppsala står för motståndet. Matchen spelas på klassiska Stockholm Stadion och storpublik väntas till ett soligt arrangemang under lördagen.


VIP-läktaren är redo och där serveras bästa kaffet av First Impression Company. Restaurang Brödernas står redo med sin egna foodtruck för att mätta besökares eventuella hunger. Efteråt blir det "FC-häng" hos Mister French.


För dig som inte kan närvara på Stadion så går matchen att se hos Cmore!


Matchpartner

Motståndarkollen

Dalkurd är ett nytt motstånd för FC och laget är nykomlingar i Ettan inför denna säsong då man under förra året föll ur Superettan. En klubb som grundades 2004 och är ursprungligen från Borlänge, men sedan 2018 är klubben lokaliserade i Uppsala. Dalkurd gick under säsongerna 2005-2009 från division 7 till Ettan. Under året 2018 spelade laget i Allsvenskan.


Inför säsongen 2023 har en del spelare lämnat och anslutit till klubben. Spelare som lämna är bland annat Pashang Abdulla, Marwan Baze, Hady Karim, Arash Motaraghebjafarpour, Umit Aras och Christoffer Styffe. In har man istället tagit spelare som Oliver Kass Kawo, Samuel Wikman, Senne Vits och Michael Kargbo.


Dalkurd har inlett säsongen bra då man plockat 15 av 18 poäng. Det har blivit fem vinster och en förlust hittills för Uppsala-laget. Senaste matchen vann man med 2-0 på bortaplan på Piteå IF. Anfallaren Rodin Deprem har gjort fem av elva mål och leder skytteligan i Ettan Norra, ett mål före FC:s Ekin Bulut.

Chefstränaren Rebaz Hassan inför matchen:

Hur känner du efter lagets senaste seger och vilka var de viktigaste faktorerna som bidrog till vinsten?

- "Det känns skönt, speciellt med tanke på hur tung Boden förlusten var. Vi startar första halvleken svagt, men efter det av vi gör 0-1 så tycker jag att vi visar att vi är ett bra lag. Ett lag med en stark karaktär och ett stort självförtroende."


Toppmatch mot Dalkurd på Stadion väntar, vad har du att säga om lördagens motståndare?

- "De är ett riktigt bra lag, med många duktiga spelare."


Vilka är dina förväntningar på lagets prestation till den här matchen?

"Jag hoppas att vi kan fortsätta skapa många målchanser och spela vårt spel mot ännu ett topplag."


Vilka faktorer kommer att vara avgörande för att vinna matchen och hur har ni förberett laget för att hantera dessa faktorer?

- "Att fortsätta jobba hårt för varandra, vara lojala till spelidé och lagkamrater. Sen tror jag att det kommer vara några intressanta 1v1 situationer på planen, det lag som vinner flesta 1v1 kommer stå som segrare på lördag."


Hur har ni som tränare förberett er mentalt inför matchen och hur har ni hjälpt spelarna att hantera trycket och stressen som kommer med en toppmatch?

- "Egentligen inget speciellt, som jag nämnt tidigare så har vi hittat arbetssätt och metoder som vi tycker fungerar bra för laget."


Storpublik väntas inför matchen, vad tror du publiken som tar sig till matchen kan förvänta sig att få se?

- "Jag tror det kommer få se två bra lag som vill spela och äga bollen. Det kommer vara en väldigt underhållande match."MATCHTRUPPEN

Presenteras under aktuella matchdagen.


MATCHINFO

FC Stockholm - Dalkurd FF


Matchen spelas på Stockholm Stadion. Enda ingången för publik är via entrén vid klocktornet av Stadion mot Lidingövägen.


Inträde

Ordinarie: 100 kr

Ungdom (16-19 år): 50 kr

Pensionär / Student: 50 kr

Barn (0-16 år): Gratis


Förköp din biljett här: TicketCo.


Matchens livesänds här och sändningen startar 13.00: Ettan Play


Datum: 13 maj 2023

Tid: 13:00

Arena: Stockholm Stadion

Vad: Seriematch Ettan Norra106 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page