top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Dalkurd - FC Stockholm

Updated: Sep 9, 2023


Bortamatch väntar imorgon för FC Stockholm som åker till Uppsala för att möta serietvåan Dalkurd. Avspark är kl. 16.00 och matchen spelas på Studenternas IP och sänds i vanlig ordning på Ettan Play.


FC kommer till morgondagens match med en tung förlust mot Motala AIF i bagaget då man inte lyckades få hål på gästerna under förra veckan och slutresultatet skrevs till 0-1, trots att FC hade bollinnehavet och initiativet.


William Jan är tillbaka och uttagbar efter sin avstängning mot. Hugo Aviander är otillgänglig då han är uttagen till Sveriges P18-landslag för landskamper.


Motståndarkollen

När FC mötte Dalkurd senast i maj blev det en tung förlust på Stockholm Stadion med 0-1 när matchens enda mål gjordes i 88:e minuten. Dalkurd vann sin senaste match mot Sylvia med 1-0 och dessförinnan förlorade man på bortaplan mot Sollentuna med 3-1. För närvarande ligger Dalkurd på en andra plats i tabellen, vilket innebär kvalplats till Superettan. Laget ligger fyra poäng bakom serieledande Sandvikens IF och fyra poäng före Sollentuna och Nordic United.


Sedan FC och Dalkurd möttes senast så har Dalkurd förstärkt truppen under sommarfönstret med Imad Louati (Al-Itthad) och Brwa Nouri (Bali United).


Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:

Tung förlust mot Motala senast, vad har ni identifierat som orsaken till den knappa förlusten på hemmaplan?

- "Vi gjorde det alldeles för enkelt för Motala att försvara i sina låga positioner. Vi tog för många tillslag på bollen (i fel lägen), vilket ledde till att Motala knappt behövde förflytta sitt lag. Vi måste tempoväxla mer, och skruva upp vårt bolltempo (i rätt lägen), för att på så vis nå situationer med mer fördelaktiga numerärer. Detta behöver vi rätta till framöver."


Nya tag imorgon mot Dalkurd, vad har du för tankar om morgondagens motståndare?

- "Dalkurd bedriver ofta passningsspel bakifrån, och har flera spelare med bra uppspels- & passningsfötter. Vidare så är Dalkurd ett lag som med sitt presspel ofta vill störa sina motståndare högt upp i banan."


Vad krävs för att åka hem från Uppsala med tre färska pinnar?

- "Vi behöver få till fler tempoväxlingar i vårt spel än senat mot Motala, och ge oss själva förutsättningar att göra fler aktioner i maxfart. Med tanke på att Dalkurd åkte hem med tre poäng (efter ett sent avgörande) när de gästade oss i Stockholm i våras, så har vi ordentligt med revansch att utkräva den här helgen!"


Hur ser status ut i truppen inför helgen?

- "Förutom ett par långtidsskador så är även Hugo Aviander otillgänglig då han är på landslagssamling med P18. Förutom detta så är alla friska, pigga, och redo att köra!"


MATCHTRUPPEN

Presenteras under aktuella matchdagen.


MATCHINFO

Dalkurd - FC Stockholm


Datum: 9 september 2023

Tid: 16:00

Arena: Studenternas

Vad: Ettan Norra95 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page