top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Inför Örebro Syrianska IF - FC Stockholm


Idag spelar FC återigen bortamatch när man åker till Mellringe IP för att möta Örebro Syrianska IF. Matchen livesänds på Ettan Play för den som inte kan se matchen på plats. Matchen kostar 99 kr och du behöver ha ett konto hos "MinFotboll".


I förra omgången tog FC sin andra raka seger och är fortsatt obesegrade i fyra raka matcher sedan förlusten mot Dalkurd. FC vann slaget om Kanalplan senast mot Hammarby TFF efter ett sent men välförtjänt avgörande mål av Dida Rashidi.


Motståndarkollen

Örebro Syrianska IF och FC möttes två gånger under förra säsongen och det blev varsin hemmaseger med 2-1 för respektive lag. Örebro Syrianska kommer under fjolåret på en åttonde plats i tabellen.


Inför denna säsong har en del förändringar i truppen gjorts och spelare som Kerfala Cissoko (Umeå FC), Felix Strängborn (Bodens BK) och Adnan Catic (Oskarshamns AIK) har lämnat. Spelare som kommit in är bland annat Josef Ibrahim (BK Forward), David Mushitu (Karlslunds IF) och Grace Tanda (Al-Suqoor). I inledningen av denna säsong har laget inlett med fyra segrar, en oavgjord och sex förluster. Vilket innebär att man har 13 poäng och ligger på en tionde plats i tabellen.


I lagets senaste match mötte man Karlstad IF, en jämn match som slutade med en 0-1 förlust på bortaplan.

Assisterande tränaren Adam Larsson inför matchen:

Andra raka mot HTFF, vad säger du om den matchen?

- "Under stora delar av matchen kliver vi fram och försöker pressa HTFF högt upp i banan, med stort mod och mycket energi. Det var överlag en bra prestation av oss, och det var såklart skönt att vi fick utdelning och kunde vinna slaget om Kanalplan."


Ny bortamatch mot Örebro Syrianska väntar, vad har ni pratat om inför den matchen?

- "Vi är ett gäng som verkligen törstar efter att vinna, och nu har vi fått blodad tand. Vi känner oss stärkta av förra matchens prestation, och nu ska vi åka iväg med stort självförtroende och plocka hem 3 nya poäng."


Vad är er bedömning av lördagens motstånd?

- "Örebro Syrianska har ett par tekniskt skickliga spelare, men framförallt så har de ett antal fysiskt starka spelare. Så det är ett tungt lag som jobbar hårt."


Vilka faktorer är avgörande för att det ska bli en ny FC-seger?

- "Vi behöver vinna den fysiska kampen och se till att gå vinnande ur fler dueller än Örebro Syrianska. Kombinerat med det så ska vi fortsätta våga ha bollen i vårt anfallsspel. När vi visar upp ett FC där alla är delaktiga i både off & def, så är vi jävligt bra och väldigt jobbiga att möta."


MATCHTRUPPEN

Presenteras senare under matchdagen på sociala medier.


MATCHINFO

Örebro Syrianska IF - FC Stockholm


Matchens livesänds här och sändningen startar 16.00: Ettan Play


Datum: 10 juni 2023

Tid: 16:00

Arena: Mellringe IP

Vad: Seriematch Ettan Norra


61 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page