top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

IFK Lidingö - FC Stockholm 1-2

FC fortsätter att vinna och tar sjunde raka trepoängare då laget besegrar IFK Lidingö på bortaplan med 1-2 (1-1).

I första halvlek och redan i den 4:e minuten chockar Lidingö oss och tar ledningen med 1-0 när deras anfallare på en omställning rinner igenom och löper ifrån sina försvarare. FC replikerar snabbt och sex minuter senare kommer kvitteringen till 1-1. Cameron Streete trycker upp bollen i nättaket efter att bollen hamnat hos honom efter en tilltrasslad situation på hörna slagen av Trimi Makolli i FC.


Efter FC:s kvittering fortsätter forceringen framåt för att ta ledningen. Makolli har efter en omställning ett fint läge där skottet går rakt på keepern. Eyasu Alemayehu får möjlighet på frispark utanför straffområdet, men från lite taskig vinkel, avslutet blir väldigt bra och Lidingös målvakt får tänja ut och gör en fin räddning. Stefan Ostojic träffar stolpen efter att ha touchat ett inspel från kanten. Resultatet 1-1 står sig till halvtidsvilan.


Andra halvleken blir även det en jämn tillställning och ett ställningskrig. Födelsedagsbarnet Johannes "Sisu" Ström står för en svettig avgörande räddning vid 1-1. Till slut gör FC förlösande 1-2 när Trimi Makolli serverar skytteligaledaren Stefan Ostojic som sätter bollen i nät. Ostojic gjorde därmed sitt 28:e mål för säsongen och har gjort överlägset flest mål i Division II Norra Svealand. Med sina 28 mål på 21 matcher har Ostojic gjort näst mest mål sett till alla sex division 2-serier. Den som gjort flest mål har hittills gjort 31 mål på 24 matcher och det är Haris Avdiu i Angered BK som lyckats med den bedriften.


Lördagens match mot Lidingö var kanske inte FC:s bästa match spelmässigt då det inte bjöds på skönlir som det gjorts tidigare under säsongen, men jobbet görs och laget visar vinnarmentalitet och hjärta genom att kriga hem segern! Tre mycket viktiga poäng i kampen om seriesegern.


Startelvan

Avbytare

Rager Rebandi Kristijan Cosic

Joshua Adomako Tobias Waldenström Soldati Mathias Benker


Gårdagens vinst var FC:s sjunde raka seger och vi är fortsatt obesegrade i seriespelet efter 22 spelade matcher. Vi ligger fortsatt tvåa med en match mindre spelad än KB och har tre poäng upp som kan tas ikapp om vi fortsätter den pågående trenden. Vi möter just KB i nästa match.


Som en härlig uppladdning inför onsdagens Kungsholmens derby finns nu FC:s egna inmarschlåt ute hos Spotify: Ante Eriksson & Kalle Fredén - Vi har hittat hem (FC-hymnen)


Nästa match är på onsdag 3/11 kl. 19.30 och då är det Kungsholmenderby + seriefinal mot Karlbergs BK
188 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page