top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Gustav Nyberg är klar för FC!


Målvakten Gustav Nyberg är klar för FC och kommer senast från seriekonkurrenten Täby FK. Nyberg var en av Ettans bästa målvakter under 2022 och har trots sin unga ålder redan spelat 80 matcher i Ettan.


Nyberg har en bakgrund inom AIK:s verksamhet där bland annat han vunnit SM-guld med U17, tränat med a-laget och suttit på bänken i ett derby mot Djurgården. Sirius värvade sedan Nyberg från AIK där han skrev på ett längre kontrakt och blev sedan utlånad till Ettan för speltid.


Efter sin fina säsong under fjolåret är det inför 2023 ett flertalet klubbar i Ettan och uppåt som velat åt Nybergs signatur och han har bland annat varit aktuell för både IFK Norrköping och IF Brommapojkarna. Därför är vi glada att valet föll på FC denna gång!

Nyberg om att skriva på för FC:

- "Jag valde FC på grund av den visionen klubben har och satsning vi gör inför i 2023! Förväntningarna är att vi är uppe och slåss om de två platserna som kan leda till en plats i Superettan år 2024!


Det jag kommer bidra med för att vi ska lyckas är med engagemang, ledarskap och ett gott skratt!"


Sportchef Elfver om nye målvakten:

- "I Gustav får vi in en målvakt som har mycket rutin från Ettan med runt 80 matcher trots sin ålder. Det är en målvakt som hade en bra säsong förra året och det känns väldigt bra att Gurra är hos oss!"


Chefstränaren Hassan om värvningen av Nyberg:

- "Gustav är en målvakt som tagit stora kliv i sin utveckling de senaste säsongerna. Förra säsongen var han i mitt tycke seriens bästa målvakt på hösten och stort bidragande till att Täby höll sig kvar. De var väldigt många svettiga och matchavgörande räddningar som han stod för.


Utöver hans förmåga att rädda skott, så har han även visat upp ett anfallsspel som kommer vara till stor nytta för oss denna säsong."


Varmt välkommen till FC, Gustav!

313 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page