top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC vidare i Svenska Cupen!FC Stockholm gör jobbet och vinner mot IFK Haninge med 4-0 inför 300 personer på ett soligt Torvalla IP. En match med bra tempo och intensitet där första halvlek var jämn och i den andra halvleken så växlar FC upp några nivåer, vilket leder till en seger och avancemang till nästa omgång av Svenska Cupen.


FC ställdes mot topplaget från Division II Södra Svealand, IFK Haninge som gått som tåget och varit obesegrade hittills. Den första halvleken blev en jämn tillställning där hemmalaget Haninge visade varför de aspirerar på en direktplats till Ettan. Med deras offensiv som innehöll rutinerade och skickliga spelare som Erkan Zengin, Pa Dibba och Mattias Bouvin så lyckades hemmalaget skapa några farliga chanser som avvärjades eller räddades av Simon Eriksson i FC-målet. Eriksson stod för en väldigt fin parad i slutet av första halvleken och var en bidragande faktor att det stod 0-0 till halvtidspausen. Till andra halvleken valde tränarstaben att göra några byten och taktiska korrigerar, vilket gjorde att FC tog över matchbilden och ledningsmålet kom i den 50:e minuten när Linus Mattsson frispelas och trycker in bollen i mål. Därefter i den 79:e minuten utökar FC till 2-0 till Rasmus Allbäck framspelar William Jan. 3-0 kommer efter att Luka Dobrijevic slagit en frispark som Jens Stigedahl nickar direkt i mål och Cameron Streete fastställer resultatet 4-0 när han trycker in bollen i nät efter att ha spelats fram av Mattsson.

En stabil och skön seger där FC är trygga bakåt och håller nollan samt är effektiva framåt i sista tredjedelen. I och med segern är FC vidare till nästa omgång Svenska Cupen där lottning mot ett lag från Allsvenskan eller Superettan väntar. Vinnaren i det mötet går till gruppspelet som spelas under försäsongen 2025.


Nästa match spelas på lördag när laget åker till Örnsköldsvik för att möta Friska Viljor. Avspark är kl. 16:00 och sänds på Ettan Play.


MATCHFAKTA


Mål:

FC Stockholm: Cameron Streete (45), William Jan (79´), Jens Stigedahl (81´) och Cameron Streete (93´)


Varningar:

FC Stockholm: David Zlotnik


Domare:

Joel Wessman

Publik:

300


STARTELVA

Simon Eriksson

Sebastian Wändin (Anders Hellblom 45´), Marcus Degerlund (Luka Dobrijevic 45´), David Fällman, Rasmus Allbäck (Federico Postel 85´)

Linus Mattsson, David Zlotnik, Sebastian Loyola Nydén, Maill Lundgren (Jens Stigedahl 45´)

William Jan (Dida Rashidi 85´), Cameron Streete


Avbytare: Gustav Nyberg, Federico Postel, Jakob Bäckström, Philip Rolke, Rasmus Allbäck, Dida Rashidi, Marcus Degerlund


NÄSTA MATCH

Friska Viljor FC - FC Stockholm

Lördag 1 juni kl. 16:00

Bortamatch på Skyttis IP

217 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page