top of page
  • Skribentens bildEddy Sjöberg

FC Stockholm - Sandivken AIK 0-0

Det blev för första gången denna säsong en mållös tillställning för FC då man spelade mot Sandviken AIK som stod för en bra prestation på Krillan då matchen oss emellan slutade 0-0.


Första halvleken blev en jämn tillställning där FC inte kommer upp i nivån laget visat på senare tid. Gästerna SAIK är närmaste ledningen efter ett skott i ribban.


I andra halvlek spelar FC upp sig och radar upp flera chanser och i slutet av matchen skapas ett rejält tryck mot SAIK-målet där målvakten Alex Jerner spelar huvudrollen och står för en heroisk insats tillsammans med försvarslinjen. Ett skott svepandes mot krysset från ca 40 meter av Mathias Jung räddas av av SAIK-keepern. En frispark från ”Lillen” Alemayehu från 20 meter går i ribban. En nick på nära håll av Stefan Ostojic räddas även den av keepern i SAIK. För att citera assisterande tränaren Love Lidström gällande den räddningen: "Det är de sjukaste jag sett".


Även SAIK har ett bra läge i andra halvleken som räddas av Johannes Ström med en fin benparad på skottet.


Startelva


Ström


Akdemir - Benker [K] - Adomako - Jung -Talebi


Diallo - Singh


Alemayehu


Ostojic - Makolli


Avbytare:

Rabendi

Soldati

Strand (in 74)

Nordbeck (in 74)

Gaete Moggia (64)

Rajalakso

Hesselheim (in 79)


SAIK är spelmässigt de bästa lag vi mött hittills då de krigar, vill framåt och spelar en offensiv fotboll. De visade verkligen att de inte hör hemma i bottenträsket och fortsätter de spela såhär är det ingen tvekan om att de håller sig kvar i division 2 även nästa år.


FC är fortsatt enda obesegrade laget i serien och är tillsammans med BK Forward de enda lagen i division 2 i hela Sverige som inte förlorat än match hittills.


Nästa match är på söndag mot FC Gute på Gotland med avspark kl. 16:30.42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page