top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC Stockholm - Sandivken AIK 0-0

Det blev för första gången denna säsong en mållös tillställning för FC då man spelade mot Sandviken AIK som stod för en bra prestation på Krillan då matchen oss emellan slutade 0-0.

Första halvleken blev en jämn tillställning där FC inte kommer upp i nivån laget visat på senare tid. Gästerna SAIK är närmaste ledningen efter ett skott i ribban.

I andra halvlek spelar FC upp sig och radar upp flera chanser och i slutet av matchen skapas ett rejält tryck mot SAIK-målet där målvakten Alex Jerner spelar huvudrollen och står för en heroisk insats tillsammans med försvarslinjen. Ett skott svepandes mot krysset från ca 40 meter av Mathias Jung räddas av av SAIK-keepern. En frispark från ”Lillen” Alemayehu från 20 meter går i ribban. En nick på nära håll av Stefan Ostojic räddas även den av keepern i SAIK. För att citera assisterande tränaren Love Lidström gällande den räddningen: "Det är de sjukaste jag sett".

Även SAIK har ett bra läge i andra halvleken som räddas av Johannes Ström med en fin benparad på skottet.