top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC Stockholm - FC Arlanda 7-0

Gårdagens match blev ett målkalas på Stadshagens IP och FC gjorde jobbet då det blev en stabil seger med 7-0 mot FC Arlanda. En vinst som innebär att FC för tillfället är tillbaka som serieledare just nu med lika många poäng och spelade matcher som KB.

FC kom till matchen med energin från vändningen i onsdagens seriefinal och derby. FC tog taktpinnen från start och kontrollerade matchbilden. Dock var spelet lite trevande i inledningen av matchen och första 25 minuterna, sen släppte det och FC radade upp sitt anfallsregister. Stefan Ostojic gör ett äkta hattrick i första halvleken när han satte 1-0, 2-0 och 3-0 inom loppet av 42 minuter. Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.


I andra halvleken skruvade FC upp tempot och bollen var mestadels i fötterna på FC-spelare och de rödsvarta hade ett stabilt bollinnehav där FC förde matchen. Vilket även gav utdelning då FC gör fyra mål till och matchen slutar 7-0.


Eyasu Alemayehu gjorde 4-0 och Alekh Singh stod för 5-0. Därefter avslutade målmaskinen Ostojic målkalaset med att göra både 6-0 och 7-0.


Segern och resultatet innebar att att FC nu tagit 64 poäng på 24 matcher och leder nu i skrivande stund tabellen på målskillnad. Målexplosionen bidrog till att FC nu gjort 80 (!) mål på 24 matcher och har således ett snitt på 3,33 mål per match. FC:s målskörd är den största ifall man kollar från division 3 upp till Allsvenskan.


Målmaskinen Stefan Ostojic har nu gjort 34 (!) mål på 23 spelade matcher och leder därmed även skytteligan för serien. Otrolige Ostojic har just nu gjort flest mål från division 3 upp till Allsvenskan och visade återigen varför han med allt rätt har valts ut till "Årets anfallare" i Division II Norra Svealand. Han bör även ha stärkt sina aktier till att stå som slutsegrare som bästa anfallare i tävlingen "Unibet 2-an". Återstår att se.

Finska FC-fans var på besök under matchen för att heja på Johannes "Sisu" Ström

Chefstränaren Rebaz Hassan om matchen:

- "Vi står för en stabil och bra insats då vi gör det vi är bra på: att göra mål. Vi fortsätter framåt hela tiden och får utdelning. Vi håller nollan och det är viktigt för att ta med sig vidare till de kvarstående matcherna."


Startelvan


Avbytare

Johannes Ström Pedram Talebi Naramsin Akdemir

Tobias Waldenström Soldati Joel Rajalakso


FC tog sin 19:e vinst och trepoängare för säsongen och är fortsättningsvis obesegrade under säsongen med fyra matcher kvar att spela av seriespelet. En spännande november-månad är att vänta!


Nästa match är på lördag 13/11 när vi möter IFK Österåker på Åkersberga IP och avspark är kl. 14.00.
149 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page