top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Sportchef Elfver om första halvan av säsongenNär vi på FC Media träffar sportchefen Stefan Elfver så ses vi dagen efter att ledningsgruppen haft en gemensam sommaravslutning som började på hypade Pelago, där det fortsatte med 5-kamp och åka både Insane och Monster på Gröna Lund, för att avrunda kvällen med en middag på Riche. Under kvällen bjöds det på garv och intressanta dialoger där flera områden inom FC Stockholm avhandlades, allt från att sia om höstens utfall, vem man hoppas att få i lottningen av nästa omgång i Svenska Cupen, Silly Season, framtid samarbeten med intressanta personer och organisationer, minnen från vårsäsongen och mycket därtill.


Vi träffar Elfver hos FC:s matpartner Nollettan och innan dess har han haft ett möte som gör att han är extra glad och exalterad, detta efter ett intressant och givande möte med ett välkänt och exklusivt förknippat varumärke. En potentiell huvudpartner till klubben, en affär som han hoppas går i lås och som kan offentliggöras inom en snar framtid.

FC avslutade vårsäsongen med en sur förlust med 0-1 på Södertälje Arena mot Nordic United efter att matchens enda mål gjorts från straffpunkten. När första halvan av säsongen bokförs och sammanställs så ligger FC på en tredje plats i tabellen, fem poäng bakom Nordic United och nio poäng bakom serieledarna Umeå FC.


Vi fick som sagt en längre pratstund med Stefan Elfver där han svarade på några frågor som summerar vårsäsongen i sin helhet.


Hur skulle du vilja sammanfatta första halvan av säsongen och de 15 inledande matcherna?

-Vi har växt in i det som lag över dom första 15 matcherna. Dom första omgångarna var upp och ner som det brukar vara i början. Sen tycker jag vi har stärkt vår identitet och tagit stora kliv.


Vad är ditt bästa minnen från första halvan av säsongen?

-Det starkaste minnet är såklart derbyt mot KB. Att vinna på det sättet med en ny vändning och det sjuka målet Luka (Dobrijevic) gör, det sitter starkt kvar.Rikard Norling, ny tränare för 2024, hur har ert samarbete fungerat under hans debutår i FC och Ettan Norra?

-Det har funkat väldigt bra! Rikard är oerhört proffsig och noggrann person som ger oss detaljer på en ny nivå. Det märks tydligt att han har erfarenhet från högsta nivån.


Hur skulle du beskriva FC:s spelstil under Norlings ledning? Vad kan man förvänta sig att se när man kollar en match med FC på planen?

-Vi har byggt vidare på det vi påbörjade förra året, vi kontrollerar matcherna och äger bollinnehavet samt styr spelet.


Det har bara förstärkts under våren och alla lag som möter oss släpper sin ''ide'' och försvarar sig med hela laget. Det gäller för oss att lära oss hantera det och utveckla oss samt ha tålamod. Annars då, hur tycker du att FC som klubb har förändras senaste året? Vad är skillnaden mellan FC 2023 och FC 2024 enligt dig?

-Tycker vi tar snabba kliv varje år för att ta oss dit vi vill, i år har vi tränat tidigare på dagen för att få bättre förutsättningar vilket har varit viktigt för oss.  Mindre justeringar hela tiden för att nå vårt mål. 


Är det någon spelare prestationsmässigt som stuckit ut under vårsäsongen?

-Många har tagit en viktig roll för oss, det är ju inte för utan anledning som varenda lag markerar en mittback en hel match för att störa oss. Defensivt har vi varit väldigt starka på slutet och enbart släppt in två mål (straffar) på åtta matcher. Det visar att detta lag jobbar stenhårt för varandra.  Offensivt har vi spelare högt upp i skytteligan och spelare som leder poängligan. 


Sommarfönstret har öppnat och då är frågan om FC:s följare och supportrar kan förvänta sig några tillskott till truppen?

-Vi är väldigt nöjda med den trupp vi har för närvarande, men ser alltid över hur vi kan bli ännu bättre och med det sagt så kommer det snart presenteras några nya intressanta nyförvärv, berättar Elfver med en nöjt ansiktsuttryck.


Finns det några spelare som bekräftat har eller kommer att lämna truppen?

-Vi har under våren tappat Osita Amadi och även Kalipha Jawla har lämnat oss för att gå tillbaka till Djurgården. Det brukar röra på sig en del under denna tidsperiod. 


Är det någon spelare i truppen som du har kontaktats om kring intresse för klubb högre upp i seriesystemet?

-Det har inte varit några konkreta förfrågningar, men mer och mer klubbar och scouter på plats för att följa många av våra spelare då de presterat bra.


Vad är dina förväntningar på andra halvan av säsongen när serien drar igång igen?

-Jag tror vi följer vår starka trend och utveckling och får en spännande höst i både serien och svenska cupen där vi är i sista kvalomgången och nästa steg är gruppspelet. FC ska vara "höstens lag", säger Elfver med ett stort leende.


FC ligger 9 poäng bakom Umeå och 5 poäng bakom Nordic. Hur är din känsla inför hösten kring att kunna klättra upp till en topp 2 placering?

-Ingenting är omöjligt och det är absolut görbart, titta på t.ex. Dalkurd under förra året som ledde serien med ännu större försprång vid samma tidsperioden, men tappade. Press och prestationer kan ställa till det väldigt mycket när man blir jagad. 


8,487 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page