top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC och Mariebergs SK inleder samarbete!


Fotbollsföreningarna FC Stockholm och Mariebergs SK går samman i historiskt samarbete! Två av Kungsholmens mest framstående fotbollsföreningar, FC Stockholm och Mariebergs SK, har enats om att skapa en banbrytande allians som kommer att omfatta barn- och ungdomsfotbollen såväl som seniorverksamheten. Detta partnerskap representerar en milstolpe för fotbollen på Kungsholmen och syftar till att erbjuda en ännu rikare och mer utvecklande fotbollsupplevelse för spelare i alla åldrar. Mariebergs SK - kända för sitt engagemang inom fotbollen, kommer att fortsätta sitt imponerande arbete genom att prioritera en inkluderande verksamhet. De strävar efter att säkerställa att fotbollen är tillgänglig och välkomnande för alla, oavsett bakgrund eller erfarenhetsnivå.

Däremot kommer FC Stockholm att stå i spetsen för de mer framåtsträvande initiativen, komplett med professionella tränare och tillhörande resurser. De båda klubbarna planerar att arbeta hand i hand och fördjupa sitt samarbete. Det mest unika inslaget i detta samarbete är möjligheten för spelare att träna med båda föreningarna och rotera mellan dem, vilket ger spelarna en bredare och mer varierad fotbollserfarenhet.

Tobias Hildeland, FC Stockholm - "Är det något vi har märkt under dessa år är att alla barn och ungdomar utvecklas olika fort. Det här blir en perfekt möjlighet för barn att båda kunna växla upp men även växla ner. VI känner att det är viktigt att kunna erbjudan den här möjligheten och ska bli väldigt spännande att följa." Karl Brander, Mariebergs SK - "Genom vårt samarbete skapar vi en inspirerande miljö där varje spelare, från unga år till erfarna seniorer, får möjligheten att spela fotboll. Vi är fast beslutna att ge varje individ de resurser och möjligheter som matchar deras unika talang och ambition. Vare sig du är knatte eller känner att du vill börja spela fotboll när du fyller fjorton." Det här samarbetet kommer att bredda utbudet och valmöjligheterna för barn och ungdomar på Kungsholmen avsevärt. FC Stockholm har länge haft ambitionen att starta ett damlag, men resursbegränsningar har hindrat detta. Mariebergs SK, å andra sidan, har länge varit framstående inom dam- och flickfotbollen och har mycket kunskap och erfarenhet på detta område. Medan FC Stockholm har mycket att lära av Mariebergs SK, tror vi att genom vårt gemensamma samarbete kan vi kombinera det bästa av båda klubbarna för att skapa en ännu starkare och mer framstående dam- och flickfotbollsverksamhet på Kungsholmen.


Samarbetet centreras kring Kristinebergs IP, som blir navet för verksamheten när allt är på plats – och renoveringen av idrottsplatsen står klar. Under tiden fram till dess kommer vi att se en hel del gemensamma träningspass och innovativa tillvägagångssätt för att hålla verksamheten flytande för båda föreningarna.


FC Stockholm grundades år 2010 på Kungsholmen och gjorde sin debut i tävlingssammanhang 2011. Idag spelar föreningen i Division I Norra Svealand med Kristinebergs IP som sin hemmaarena. Under vintern 2021 initierades ungdomsverksamheten, och nu driver föreningen en ambitiös ungdomssektion på högsta nivå.


Mariebergs Sportklubb är ett resultat av en sammanslagning som ägde rum 1977. Två anrika Kungsholmsklubbar, Rålambshovs IF och Kungsholmens SK, gick samman med målet att optimera ungdomsutvecklingen och höja konkurrenskraften inom seniorfotbollen.


För seniorverksamheten blir det en perfekt brygga för unga ambitiösa spelare både från FC Stockholms led, men även Mariebergs SK för att kunna ta steget till Division 3 redan 2024.


Både FC Stockholm och Mariebergs SK välkomnar nya spelare som bor på Kungsholmen redan idag!


Vill du också vara med så söker dessa lag nya spelare omgående:


Mariebergs SK:

Flickor födda 2013

Pojkar födda 2009


FC Stockholm:

Pojkar födda 2015


För mer information, vänligen kontakta:


FC Stockholm

Kontaktperson: Tobias Hildeland Ungdomsansvarig

Telefon: +46704076010


Mariebergs SK

Kontaktperson: Karl Brander

E-post: karl.brander@mariebergssk.se Telefon: +46705469846


1,019 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page