top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC förstärker tränarstaben med en analytiker!I slutet av förra året lade FC ut en videoannons där chefstränaren Rikard Norling utlyste en vakant tjänst som analytiker. En ny roll inom klubben där man ska ingå i ledarstaben för herrlaget. Videoannonsen fick otrolig spridning och hade över 250 000 visningar (!) och det resulterade i många ansökningar som landade på sportchef Stefan Elfvers bord. Efter en gedigen och ordentligt urvalsprocess har nu en person anlitats för rollen.


Simon Gebrenegus är namnet på vår nya analytiker som numera en del av FC Stockholms ledarstab sedan några veckor tillbaka.


Simon har en fotbollsbakgrund där han spelat i Bagarmossen BK, Djurgårdens IF och Älvsjö AIK innan han lade skorna på hyllan och började engagera sig i fotbollen på ett annat sätt, nämligen via scouting och datanalys. Något han gjort de senaste åren i en frilansande roll och drivit egna olika projekt. Till vardags arbetar Simon som utvecklare inom IT på ett försäkringsbolag.


Tjena Simon, kul att ha dig ombord. Berätta gärna om din roll som analytiker?

-"Ordet analys är ju egentligen så brett. Tränarna har redan analys som en av sina uppgifter konstant. Men man kan säga att jag kommer jobba mer koncentrerat mot videoanalys, både i vårt egna spel vad gäller det offensiva och det defensiva. Det kan även vara individuellt för nuvarande spelare samt spelare som är på väg in och behöver en inkörning gällande vårat spelsätt och hur denna spelare ska kunna bidra. Motståndaranalys är även något som kommer läggas ner tid på. Målet är att tränarstaben ska ha videomaterial att välja ett axplock ifrån, som de kan använda för att presentera till spelare under teoripass."


Varför föll valet på FC Stockholm och vad kan du bidra med i din roll?

-"FC tickade alla boxar: långsiktig strategi, kompetenta och bra människor, samt ett intressant projekt.


Jag kan bidra på olika sätt, men det viktigaste är att jag fyller en lucka för att komplettera ledarstaben, där vi tillsammans utvecklar verksamheten åt det professionella hållet."


Förväntningar inför kommande säsong?

-"Jag förväntar mig en säsong där jag lär mig otroligt mycket men även bidrar till att utveckla laget och ökar sannolikheten att vinna matcher."


Välkommen till FC, Simon!

727 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page