top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Diego Saavedra flyttas upp till a-laget!


FC Stockholm säkrar upp den talangfulle mittfältslöftet Diego Saavedra som därmed tar klivet från FC Stockholms ungdomsverksamhet upp till a-laget. Diego har redan hunnit debutera i matchsammanhang då han spelade mot IK Sleipner och Nordic United.


Diego som är född 2008 och har under senaste veckorna tränat med a-laget där han imponerat och visat han att besitter en stor potential samt gjort sig förtjänt av ett seniorkontrakt, ett kontrakt som sträcker sig över 2026.


15-årige Diego fick chansen debutera i matchsammanhang för a-laget mot IK Sleipner och även i senaste matchen mot Nordic United.


FC Stockholm är nöjda och stolta över att kunna flytta upp en spännande talang från det egna ledet och detta i samarbete och nära dialog med Tobias Hildeland som är ungdomsansvarig i klubben.Diego Saavedra om att ta klivet till a-laget:

- "Det känns väldigt bra och det är en ära att få spela i den här klubben, samt att få möjligheten att ha en huvudtränare som Rikard Norling.


Mitt personliga mål är att kunna få spela så många minuter som möjligt och få den utbildning som krävs för att kunna nå toppen. Jag ska finnas där om klubben behöver mig och även bidra med den fotbollen jag är bra på."


Sportchef Stefan Elfver om Diego Saavedra:

- "Väldigt roligt att en spelare från vår egen ungdomsverksamhet som går hela vägen upp till a-laget. Det är ett bra betyg och kvitto till våra ledare och ansvariga i klubben som skapar en sådan bra miljö.


Diego är en väldigt duktig spelare som trots sin unga ålder spelar med ett lugn på planen. En teknisk och passningsskicklig mittfältare som gjort det bra i träningsmatcherna hittills"


Chefstränare Rikard Norling om den unge talangen:

- "Det ska bli ett nöje att få ta del av Diegos utveckling på fotbollsplanen. Både här och nu i FC och också i en framtid på längre sikt. Diego är jättefin ung kille som ödmjukt tar sig sin an sin fotboll varje dag."


Välkommen till a-laget, Diego!

403 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page