top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Anders Hellblom är klar för FC!


Anders Hellblom är klar för FC Stockholm och ansluter från Västerås SK. Den tekniska och hårt jobbande yttern blir FC:s femte nyförvärv under Silly Season 2024.


20-årige Anders Hellblom har senaste tre åren tillhört a-laget i Västerås SK som tog klivet upp till Allsvenskan från Superettan under 2023. Hellblom var en bidragande faktor till den prestationen med sina 23 framträdanden i klubben under fjolårets säsong. Under säsongerna 2021 och 2022 var han utlånad till IFK Eskilstuna. Hellblom är en offensiv pjäs som kan spela som ytter eller central forward.


Hellblom har skrivit på ett kontrakt med FC som sträcker sig över 2025 och han gjorde sin första match i FC-tröjan mot Nordic United och stod för en assist till 2-1 målet i gårdagens match mot Vasalund IF. Redan där visade prov på sina offensiva kvaliteter och löpvilja.


Anders Hellblom om att vara klar för FC:

- "Valet föll på FC för att det är en intressant klubb som satsar och har en bra plan för framtiden. Dessutom jättesköna och schyssta grabbar i laget och bra ledarstab.


Förväntningarna inför kommande säsong är att vi ska vara det laget som ska slåss i toppen av tabellen och tävla om att gå upp i seriesystemet. Sedan är förhoppningen att vi ska lira bra och underhållande fotboll samt ha väldigt kul på planen när vi spelar och tränar.


Min egna målsättning är att bidra med många poäng som kan hjälpa laget att vinna matcher och alltid ge 100% i varje träning och match samt utvecklas som spelare. Vill alltid bidra med hårt jobb, energi och glädje till laget."


Sportchef Stefan Elfver om Hellblom:

- "Anders hade en väldigt bra säsong förra året i ett bra Västerås SK. Han är mångsidig spelare och användbar på flera positioner, vilket är positivt och viktigt för oss. Hans spets ligger i spelet en mot en och har ett väldigt bra presspel. Det är en spelare som kommer bli väldigt nyttig för oss."


Chefstränaren Rikard Norling om nyförvärvet:

- "Anders är en jättefin spelare och karaktär för oss att få in i truppen och laget. Ska bli mycket intressant att se hans framfart framöver."


Välkommen till FC, Anders!

379 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page