top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Amin Faily förstärker tränarstaben hos FC!


FC fortsätter att rusta inför debutåret i Ettan och plockar in Amin Faliy som kommer förstärka tränarstaben. Amin kommer senast från ett uppdrag som huvudtränare för IK Nordic där laget kom tvåa i division 2 Södra Svealand, tätt bakom seriesegrarna Motala AIF som huserar i samma serie som FC under 2022. Amin kliver in i rollen som assisterande tränare och återförenas med Rebaz Hassan från deras gemensamma tid i Sollentuna. Utöver Amin och Rebaz kommer tränarstaben bestå av Farid Hafsia, Love Lidström, Linus Hallström, Martin Strante och en ny målvaktstränare.


Amin har tidigare även varit tränare hos Newroz FC och Trollhättan Syrianska. Innan tränarkarriären var Amin aktiv spelare och representerade då bl.a. Trollhättan Syrianska, Syrianska Kerburan och Trollhättans IF.


Amin Faily om att ansluta till FC:

"Jag valde FC Stockholm av två anledningar. För det första för klubbens visioner och ambitioner där klubben är tydliga i vad de vill göra och hur de ska uppnå dessa mål och den tydligheten tilltalade mig. Den andra anledningen är möjligheten att få jobba med Rebaz Hassan igen som jag haft förmånen att jobba med i Sollentuna. Det är en otrolig duktig tränare, men framförallt en fantastisk fin människa som har en grym förmåga att se och få ut varje individs styrka genom att samtidigt få en person att bidra till kollektivet både hos spelare och ledare.


Mina förväntningar är att vi ska växa in i kostymen ju längre säsongen går, både i vårt egna arbetssätt och på det individuella planet. Jag gillar inte att prata tabellplaceringar utan vill att vi ska fokusera mer på vår egna utveckling, både på ledar-och spelarsidan.


Min roll i tränarstaben kommer att vara inom området fotbollsanalys. Det innebär att jag kommer analysera våra träningar och matcher för att se att våra arbetssätt på träningarna överförs till matcherna. Dessutom kommer jag att ha ett utvecklingsperspektiv både kollektivt och individuellt. Utöver dessa två viktiga områden så kommer jag även ansvara för att analysera kommande motståndare."


Sportchef Stefan Elfver om att Amin Faily förstärker staben:

"Det känns väldigt bra att Amin är på plats. De är en erfaren och driven tränare som har egenskaper som kompletterar övriga tränarstaben på ett ypperligt bra sätt. Vi vill fortsätta utveckla vår organisation och skapa bästa förutsättningarna för våra spelare. Värvningen av Amin är ett steg i rätt riktning."


Chefstränaren Rebaz Hassan om att återförenas med tränarkollegan Amin:

"Det känns riktigt bra att få in en tidigare kollega in i tränarstaben. Amin var med mig och Kitten (Christer Matiasson, BP) under vår sista säsong i Sollentuna. Under den säsongen så visade Amin upp flera intressanta egenskaper som jag söker efter och vill ha i min tränarstab. Utöver den goda människan han är så har han en vass förmåga att analysera. I dagens fotboll måste du ha en specialist inom fotbollsanalys och Amin kommer att ha den rollen hos oss i år. En roll som vi tidigare saknat.


Klubben fortsätter att ta små steg framåt i rätt riktning. Rekryteringen av Amin som fotbollsanalytiker är ett sådant steg."


Välkommen till FC, Amin!

813 views0 comments

Recent Posts

See All

Yorumlar


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page