top of page
omslagsbild UTMÄRKELSER.jpg

OM FC STOCKHOLM

OM OSS

FC STOCKHOLM

På åtta år klev vi från division sju till division två. Något som ytterst få lag har lyckats göra. Faktiskt inget som är baserat i Stockholm. Var står vi just nu?

 • Vi är det enda laget i Stockholms innerstad från division 2 och uppåt som spelar och tränar på naturgräs. Då på en av Sveriges absolut finaste och mest anrika arenor: Kristinebergs IP, beläget på Kungsholmen. Ibland gör vi även gästspel på Stockholm Olympia Stadion.

 • Vi kommer att spela i serien Division 2 Svealand

 • Vi har dragit mer folk på våra hemmamatcher än flera lag i div1!

 • Vi ger aldrig upp.

Just nu bygger vi upp något som inget lag någonsin gjort på över 100 år. Vi bygger upp ett varumärke, en supporterskara och sportslig framgång – utan någon som helst geografiskt trygghet, i kommun eller ort. Vi bygger ett FC Stockholm – något som ännu ingen har lyckats göra.

Målet är alltid att vinna matchen. Vi siktar alltid på toppen! Men förstår att Division 2 är ett väldigt tufft uppdrag!

Vill du bli en del av FC Stockholm? Ta kontakt med oss!

 

Historia

 

Den 22 oktober 2010 tog en dröm fart. FC Stockholm Internazionale föddes. En dröm som legat och grott och som till slut väcktes till liv. Första året höll vi till på Mälarhöjdens IP och division H7J, där vi från första stund visade att FC Stockholm Internazionale skulle bli ett lag att räkna med. Vi vann serien överlägset och gjorde fler än 100 mål i vår debutsäsong. På transfermarknaden visade vi framfötterna direkt och gjorde klart med några banbrytande nyförvärv: bland annat Elias Storm, som vunnit Allsvenskan med Djurgården och spelat i Champions League mot Juventus.

Säsongen 2012 startade på samma sätt som föregående slutade, med total överlägsenhet i seriespelet. Detta år spelade vi i H6C. Målet för säsongen var att vinna serien och fortsätta vår förlustfria era! Det gjorde vi med bravur! Inte en enda match förlorades i seriespelet och vi stod återigen som suveräna seriesegrare.

Vi kunde stolt presentera den bästa trupp ett division 6-lag någonsin haft, med spelare som: Fredrik Ingel, Gustav Segerström, Love Lidström, Peter Dolk, Erik Möller, Joakim Moström, Daniel Didrik, Klas Henriksson och många fler.

Säsongen 2013 blev en brytpunkt. Ny hemmaplan och vi slog dessutom ett svårslaget svenskt rekord.

FC Stockholm Internazionale siktar högt. Vårt första mål på vägen mot Europa är att bli en av de mest attraktiva klubbarna i Stockholm att både spela i och att följa som supporter. Det krävde ett strategiskt beslut. Vi kunde inte vara kvar på Mälarhöjdens IP, vi valde att flytta! Efter många möten med Idrottsförvaltningen och Stockholms Stad lyckades vi få Kristinebergs IP som ny hemmaplan. Det är en av Stockholms mest anrika arenor. Tack vare flytten är FC i dagsläget endast ett av två lag som spelar på naturgräs innan för tullarna.

Den idrottsliga målsättningen för säsongen var solklar: Vi skulle fortsätta vår förlustfria svit och vinna serien igen!

Inför 2013 gjordes flera blytunga värvningar:

 • Daniel Hoch med landskamper och flera allsvenska säsonger bakom sig i AIK.

 • Göran Marklund, som var Assyriskas kapten i flera år och en oerhört viktig kugge i deras lag.

 • Calle Andersson och Ivan Tedengren två av Hammarbys största talanger som valde mellan oss, Hammarby och Huddinge i division 2.

 • Utöver dessa fyllde vi på med spelare som hade meriter från åtminstone division 2.


Än en gång kunde vi stoltsera med den bästa truppen i serien! När säsongens sista match hade spelats stod FC Stockholm Internazionale återigen som seriesegrare, tredje gången på lika många år.

Förutom seriesegern slog FC ett 54 år gammalt svenskt rekord, nämligen antal seriematcher i rad utan förlust. Väckelsångs IK hade det gamla rekordet på 50 förlustfria matcher och de övertog ledningen från Malmö FF som 1949-1951 spelade 49 matcher utan att förlora. Med totalt 54 förlustfria matcher under säsongerna 2011-2013 innehas rekordet inom svensk seniorfotboll numera av FC Stockholm Internazionale!

Säsongen 2014 Blev ett mellanår då det blev första gången FC inte lyckades avancera från divisionen.

Säsongen 2015 Tog FC in Daniel Nannskog som tränare och magin lät inte vänta på sig. FC Stockholm gjorde det bästa resultatet i Stockholms Fotbollsförbunds högsta serie (H4M) genom tiderna. Aldrig har ett lag gjort ett så bra resultat i Stockholms fotbollens högsta serie.

Säsongen 2016 Tog FC in Filip Bergman som tränare då Daniel Nannskog inte kunde fortsätta. Målet var självklart - att avancera. Med minsta möjliga marginal åkte FC Stockholm ut i kvalet mot Södertälje FK. I den första omgången slog FC ut Enköpings SK, och i den första matchen mot SFK så vann FC med 3-1. Det mesta skulle dock handla om ett väldigt bittert och tråkigt avslut.

Säsongen 2017 Tog FC in Anders Wasserman som tränare. FC Stockholm fick en fin start, men efter en svag avslutning på våren och start på hösten valde FC att avsluta samarbetet. FC slutade på en tredjeplats det året i tabellen.Säsongen 2018 Tog FC in Patrik Sandberg som tränare. Något som skulle sluta i succé! FC leder serien i stort sett hela säsongen men blir på slutet omsprunget av Tyresö FF som blir seriesegrare - och FC får kvala än en gång! Men denna gång lyckas vi hela vägen! Först slås IFK Ölme ut i ett dubbelmöte, och det sista hindret blir IK Sleipner. Efter att ha vunnit hemmamatchen med 2-1 på Kristineberg väntade en svår uppgift på Nya Parken. Men FC visade styrka och klass och vann även där! In i historieböckrna igen - då vi nu kommer att spela division 2. Så snabbt har inget lag från Stockholm klivit i det Svenska Seriessystemet.

UTMÄRKELSER

2011 – 2014
blev FC Stockholm
historiska efter
55 seriematcher utan förlust

Tack samtliga inblandade!

David Schvarcz

Peter Dolk
Gustaf Segerström
Ivan Tedengren
Daniel Hoch
Daniel Hamrén
Johan Moberg
Johan Eriksson
Niklas Muhrbeck
Peter Cedenblad
Magnus Sundbrink
Kenneth Thorsell
Andreas Björk
Love Persson
Joakim Sjölin
Christian Gerdén
Simon Pittuco
Daniel Sedelius

Alex Thür
Erik Möller
Fredrik Olander
Joakim Moström
Tomas Franzen
Alexander Dahlström
Alex Roosilien
Marcus Bergdahl
Jonas Sjölin
Alberto Rossi
Klas Henriksson
Magnus Cedenblad
Mario Bes
Roland Jonsson
Christer Ronnerberg

Simon Brännström
Tony Jonsson
Stefan Elfver
Love Lidström
Simon Röse
Christoffer Noaksson
Eddy Sjöberg
Martin Karlsson
Patrik Engström
Jimmy Sundqvist
Farid Hafsia
Elias Storm
Robert Jansson
Daniel Didrik
Axel Gustavsson
Rickard Åberg
Viktor Jeansson

Robert Vesterlund
Henrik Lindahl
Andrew McClelland
Tomas Färnqvist
Daniel Hauser
Fredrik Ingel
Jerry Månsson
Linus Nilsson
Mattias Lundgren
Sammy Abd El Hamid
Crippe Nord
Göran Marklund
Tomas Engström
Calle Andersson
Simon Turesson
Erik Uskali

VÅRA FANTASTISKA PARTNERS

Vad innebär partnerskapen?

 • Tryck på matchtröja

 • Logga & annonsering på hemsida.

 • FC-Nätverket

 • Säsongskort

 • Matchsponsor till valfri match.

 • Logga i matchprogrambladet.

 • Exponering i FC Caféet.

 • Arenaexponering.

 • Synlighet i Sociala medier

 • Tryck på matchtröja

 • Logga & annonsering på hemsida.

 • FC-Nätverket

 • Säsongskort

 • Matchsponsor till valfri match.

 • Logga i matchprogrambladet.

 • Exponering i FC Caféet.

 • Arenaexponering.

 • Logga & annonsering på hemsida.

 • FC-Nätverket

 • Säsongskort

 • Logga i matchprogrambladet.

 • Arenaexponering.

 • FC-Kompis

 • FC-Nätverket

 • Arenaexponering.

LOGO TEXT BLACK AND WHITE.png
Logo fc stockholm_edited.png
VW_logo_Black_Reg_Stockholm.jpg
black nike logotyp_edited.png
Kichi Invest logo.png
PolarLotto-logo.png
TF agency logo.png
Goat logo klar.png
Bergkvara buss.png
ID_white_standing.png
Goatsports logo.png
Brödernas.png
SPONSOR BETTINGSTUGAN_edited.png
ben-original-logotype_edited.png
OlssonBeglin Logotype klar_edited.png

FC Stockholm vill vara nytänkande och en förening som sticker ut. Vi vill få varenda spelare och supporter att känna, leva och älska sin klubb. När det talas om FC ska man känna en stolthet. Samma känsla erbjuder vi våra samarbetspartners att ta del av - när ni blir en del av laget.

Vi erbjuder visualisering av era varumärken i samband med FC Stockholm. Vi erbjuder en unik chans och möjlighet att få ta del av en fantastisk resa till Sveriges absoluta fotbollstopp.

Tillsammans kommer vi ge oss ut på en episk resa och förhoppningsvis få en livslång relation oss emellan. Vi lovar att vi gör er stolta.

 

Guldpartner till FC Stockholm

 

Att vara huvudpartner till FC Stockholm Internazionale är just vad det låter – huvudpartner. Du och ditt företag är alltid längst fram med oss, tillsammans tar vi FC än närmre framgången som väntar.
 Som huvudpartner gör ni en långsiktig satsning tillsammans med FC, och avtalen löper över minst två år.

KONTAKTA OSS

Frågor? Tveka inte på höra av dig till oss om vad som helst

info@fcsthlm.com  |  Tel: 070-864 37 53

Tack för ditt meddelande!

bottom of page